Evinizi hemen kontrol edin, kıyıda köşede varsa köşeyi döndünüz! Bir tanesi bile rekor fiyata satılıyor

Evinizi hemen kontrol edin, kıyıda köşede varsa köşeyi döndünüz! Bir tanesi bile rekor fiyata satılıyor

Koleksiyoncuların yeni gözdesi belli oldu. Siz de evinizi hemen kontrol edin, bunlardan kıyıda köşede varsa köşeyi döndünüz demektir. Öyle ki koleksiyoncuların yeni gözdesi olan bu ürünlerin bir tanesi bile rekor fiyata satılıyor…

PASSOLİG uygulaması ile birlikte Süper Lig ve PTT 1. Lig'de kağıt bilet döneminin sona ermesi, spor koleksiyoncuları için eski maç biletlerini değerli hatıralar haline getirdi. Bu durum, nostaljik biletlerin fiyatlarının hızla artmasına ve koleksiyon furyasının başlamasına neden oldu.

DERBİ BİLETLERİ KOLEKSİYONCULARIN GÖZDESİ

Özellikle büyük takımların tarihi derbi maçlarına ait biletler, koleksiyoncular arasında yoğun bir talep görmekte. Fenerbahçe'nin 6 Kasım 2002’de Galatasaray'ı 6-0 yendiği maça ait biletler, 2 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Ayrıca, Beşiktaş'ın Fenerbahçe’yi 4-3 yendiği derbi biletleri de 1000 liranın üzerinde değer kazanmış durumda. Beraberlikle sonuçlanan derbilerin biletleri ise 50 liradan satılmakta.

koleksiyoncularin-eski-mac-biletlerine-ilgisi-artti-1.jpg

ÖZEL MAÇ BİLETLERİ REKOR FİYATLARLA SATIŞTA

Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki son maçının bilet fiyatı 1000 lira, Türk Telekom Arena’daki ilk maçın bileti ise 300 liradan satışta. Avrupa maçlarına ait biletler, özellikle Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi karşılaşmalarında büyük fiyat farkları göstermektedir.

En yüksek fiyata satılan bilet ise Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazandığı Arsenal maçı için özel koruyuculu bilet oldu. Bu bilet, koleksiyoncuların gözdesi haline gelerek 10 bin 875 liraya kadar ulaşan fiyatlarla satışa sunuluyor.

koleksiyoncularin-eski-mac-biletlerine-ilgisi-artti-2.jpg

Beşiktaş’ın Liverpool'u 2-1 yendiği maçın bilet fiyatı 275 lira olarak belirlenirken, yakın dönemdeki Avrupa maçlarına ait biletler 50 liradan başlayarak koleksiyonculara sunulmakta. Eski maç biletleri, koleksiyon tutkunları için değerli birer hatıra olmaya devam ediyor ve bu ilgi artarak sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN