Kardeş Kültürler Festivali’nde Serhat rüzgarı esti…

Kardeş Kültürler Festivali’nde Serhat rüzgarı esti…

Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali'nin üçüncü gününde âşıklar sahnedeydi. Âşıklık geleneğinin motiflerini Esenyurtlularla buluşturan sanatçılar, dinleyicilere hem eğlenceli hem de duygu dolu anlar yaşattı.

Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliği ile organize edilen Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, üçüncü gününde Esenyurt’ta yaşayan halk âşıklarını, Esenyurtlular ile buluşturdu. Esenyurtluların severek dinlediği âşıklar Vahit Köroğlu, Orhan Üstündağ, Erzade Kapan ve Ahmet Poyrazoğlu’nun sahneye çıktığı gece, renkli görüntülere sahne oldu. Atışma, lebdeğmez, taşlama ve ağıt gibi âşıklık geleneğinin temel motiflerini seslendiren âşıklar, birbirinden güzel türkülerle Esenyurtluları hem eğlendirdi hem de duygusal anlar yaşattı.

“BAŞKANIMIZIN HER BİRİNİZE SELAMLARI VAR”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in sanata ve sanatçıya verdiği önemi anlatan Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, etkinliğin sonunda sahnedeki aşıklara çiçek verdi. Ayyıldız konuşmasında, “Esenyurt’u kültürün ve sanatın başkenti yapmak için gece gündüz demeden çalışan Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in hepinize selamlarını iletiyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN