Karadeniz Ereğli'de 16 köyün su sorunu çözüldü

Karadeniz Ereğli'de 16 köyün su sorunu çözüldü

Karadeniz Ereğli’de su sıkıntısı yaşayan 16 köyün problemi Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin destekleriyle çözüldü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentin gelecek 50 yıl boyunca su ihtiyacını karşılayacak İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin vanasını köylere açtı.

Karadeniz Ereğli Belediyesi Aydınlar Köyü yolu üzeri, Danışmentli Köyü kavşağında oluşturulan isale hattı branşman noktasında tören düzenledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaptığı konuşmada bu projenin kendisini heyecanlandırdığını ve mutluluk duyduğunu belirtti.

"AYNI SUYU İÇİYORUZ"

Özellikle yaz aylarında su sorunu yaşandığını ifade eden Posbıyık şöyle konuştu:
"Geriye dönüp baktığımda iyi ki yapmışım dediğim projelerden olan Sahil Projesi gibi, Ereğli’ye Doğalgaz’ı getirmek gibi, Gelecek 50 yıl su sorununu çözmek gibi beni en çok mutlu eden projelerden birini daha sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Kentimizin su sorununu gelecek 50 yıl çözdükten sonra şimdide özellikle yaz aylarında ve fındık hasadı döneminde su sorunu yaşayan 16 köyümüzün sorununu Ereğli Kaymakamlığı ve Özel İdare İşbirliğinde Belediyemizin desteğiyle çözüyoruz. Kaymakam lojmanında, belediye başkanının evinde hangi su içiliyorsa Abdi’de, Gebe’de, Halaşlı’da, Yunuslu’da da köylümüz o kalitede arıtılmış su içebilecek. Köylerimize hayırlı uğurlu olsun."

su.jpg

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Posbıyık projede emeği geçenlere de teşekkür etti. Posbıyık, "Bu projede emeği olan bir çok insan var, onlara teşekkür etmek istiyorum. Özellikle önceki dönem Kaymakamımız şuanki İzmir Vali yardımcısı Sayın İsmail Çorumluoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Bize öncülük etti ve bürokraside boğulmadan bu çalışmayı yapabildik. Şuanki Kaymakamımız Mehmet Yapıcı’ya, Köylere Hizmet Getirme Birliği üyelerine, iktidar – muhalefet destekte bulunan tüm siyasi parti ilçe başkanlarına, İl Genel Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi yetkilileri ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Posbıyık konuşmasının ardından su verilecek köylerin muhtarlarıyla birlikte isale hattı vanasını köylere açtı. Muhtarlar, köyleri adına Başkan Posbıyık’a teşekkür ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Süleymanbeyler’deki Arıtma Tesislerinden su verilen köyler şöyle:

Abdi Köyü, Bakırlık Köyü, Çayırlı Köyü, Danişmentli Köyü, Dedeler Köyü, Esenler Köyü, Gebe Köyü, Halaşlı Köyü, Işıklı Köyü, İmranlar Köyü, Osmanlar Köyü, Pembeciler Köyü, Ruşenler Köyü, Yunuslu Köyü, Zindancılar Köyü ve Aydınlar Köyü.

Törene Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, CHP il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve su verilen köylerin muhtarları katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN