Bu emeklilerin aylıkları düşecek! SGK uzmanı formülünü verdi: Yüzde 30-33 daha az maaş alabilirsiniz

Bu emeklilerin aylıkları düşecek! SGK uzmanı formülünü verdi: Yüzde 30-33 daha az maaş alabilirsiniz

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama! Bu emeklilerin aylıkları düşecek! SGK uzmanı Erdursun formülünü verdi: Yüzde 30-33 daha az maaş alabilirsiniz...

Milyonlarca çalışan emeklilik hayali kurarken, hangi yıl emekli olmanın daha avantajlı olduğunu merak ediyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, özellikle 2024 ve 2025 yıllarındaki emeklilik başvuruları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdursun'a göre, belirli tarihlerden sonra emeklilik başvurusu yapanların emekli aylıklarında yüzde 30-33 arasında bir düşüş yaşanacak.

EMEKLİ AYLIĞINDA BÜYÜK KAYIP RİSKİ

SGK uzmanı Özgür Erdursun uyardı! Bu basit hata yüzünden emekliliğiniz yanabilir

SSK (4A) ve Bağ-Kur (4B) sigortalıları, e-Devlet üzerinden tahmini emekli maaşlarını hesaplayabiliyor. Ancak, emeklilik başvurusunun doğru zamanda yapılmaması durumunda ciddi maaş kayıpları söz konusu. SGK uzmanı Özgür Erdursun, SSK ve Bağ-Kur sigortalılarının 31 Aralık 2024 tarihine kadar emeklilik başvurusu yapmaları gerektiğini vurguladı. Kamuda çalışanlar ve 4C sigortalıları ise bu süreyi 14 Ocak 2025'e kadar uzatabiliyor.

2025'TE EMEKLİLİK MAAŞLARI DÜŞEBİLİR

Özgür Erdursun, bu tarihlerden sonra başvuru yapanların emekli maaşlarının en az yüzde 30 oranında azalacağını belirtiyor. Enflasyon ve Güncelleme Katsayısı değişiklikleri nedeniyle 2024 yılını beklemeden emekli olmak daha avantajlı olabilir. 2025 yılında emekli olacaklar, 2024 yılı enflasyon oranına bağlı olarak ciddi kayıplarla karşılaşabilir.

Özgür Erdursun tahminlerini paylaştı duyanlar şok oldu! Asgari ücret o rakam olabilir…

Erdursun, "SSK ve Bağ-Kur’da 31/12/2024 tarihine kadar emeklilik müracaatında bulunanlar, 4/C ve kamuda çalışanlar ise 14/01/2025’e kadar emeklilik müracaatında bulunurlarsa sistemde gördükleri emekli aylıklarını alırlar. Emeklilik müracaatını bu tarihlerden sonra yapacakların emekli aylıkları yüzde 30-33 arasında azalacak.

Emekli aylığı hesaplamasında enflasyon ve buna bağlı olarak Güncelleme Katsayı de­ğişikliklerinden dolayı SSK, Bağ-Kur, Banka, 1.10.2008 sonrasında memur olanlar 2024’de emekli olmayıp emekliliğini 1/1/2025 ve sonra­sına bırakanların emekli aylıklarında 2024 yı­lı enflasyonuna göre ciddi kayıplar yaşanacak. 2024 yılı enflasyonu yüzde 41.5 olursa yaklaşık yüzde 33, yüzde 45 olursa yaklaşık yüzde 30 kayıp yaşanacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN