Konserve yaparken kapak detayına dikkat! 40 yıllık usta anlattı: Böyle kapatırsanız asla atmayacak

Konserve yaparken kapak detayına dikkat! 40 yıllık usta anlattı: Böyle kapatırsanız asla atmayacak

Kış hazırlıklarının hız kazandığı bugünlerde konserve yaparken kapak detayına dikkat edin. Kapakların doğru kapatılmasının önemine değinen 40 yıllık usta, bakın neler anlattı?

Sonbaharın gelişiyle birlikte kış hazırlıkları hız kazandı. Birçok aile, ekonomik yönden tasarruf etmek amacıyla kışlık malzeme hazırlıklarına girişirken, kavanoz ve kapak talepleri züccaciye esnafının işlerini artırdı. Ancak esnaf, bu dönemde sıklıkla kavanoz kapaklarının atması nedeniyle müşterilerle tartışmalar yaşandığını belirtiyor.

DOĞRU KAPATMANIN ÖNEMİ

Züccaciye esnafı Sefa Gençer, kavanoz ve kapak satışlarının arttığı bu dönemde, birçok kişinin kavanoz kapağını nasıl doğru kapatacağını bilmediğini vurguladı. Gençer, twist-off kapakların doğru bir şekilde konserve yapılabilmesi için sıcakla temas ettirilerek içerisindeki silikonun kabartılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kapağın fazla sıkılmasının yanlış olduğunu belirten Gençer, bu detaylara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Gençer, "Ürünlerin yanlış kapatılmasından dolayı esnafla müşteri arasında sıkıntı oluşuyor," diyerek, "Her sene 'kapak attı' diyerek müşteri gelir, 'ver benim paramı' diyerek söylenir ve gider," şeklinde ekledi. Bu durum, esnafın iş yapmasını zorlaştıran bir sorun haline geldi.

konserve-kapagini-dogru-kapatma-1.jpg

TWİST-OFF KAPAĞIN DOĞRU KULLANIMI

Kavanoz kapaklarının twist-off olduğunu ve vidalı olmadığını vurgulayan Gençer, "Twist-off kapak olduğu için sıkmamak gerekir. Konserve yapılacaksa içinde ve altında bulunan silikonun sıcağı görüp iyi kabartılması lazım," dedi. Yanlış bilgilendirmeden dolayı birçok müşteriyle anlaşmazlık yaşadıklarını da dile getirdi.

DOĞRU KAPATMA YÖNTEMLERİ

Kavanoz kapaklarının doğru kapatılması için bazı pratik öneriler mevcut. Gençer, "Kapağı kapatacağız ve sıcak gösterip silikonunu kabartacağız. Sıcak su da olabilir, içine sıcak malzeme de konulabilir. Bir tepsi içerisine sıcak su konup kavanoz ters de çevrilebilir," diyerek doğru kapatma yöntemlerini açıkladı.

konserve-kapagini-dogru-kapatma-2.jpg

Gençer, "Müşterilerimizden de bunu algılamalarını ve bize anlayış göstermelerini rica ediyoruz," diyerek, konserve yapımında dikkat edilmesi gereken detayların önemine dikkat çekti.

Sonuç olarak, kış hazırlıkları sırasında doğru kapatma yöntemlerine dikkat edilmesi, hem esnaf hem de müşteriler arasındaki sorunları minimize edecek ve sağlıklı bir konserve deneyimi sunacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN