Salatalık yerken kabuğunu soymayanlar yandı! Ağzınıza bile sürmeyin, öyle bir zararı çıktı ki...

Salatalık yerken kabuğunu soymayanlar yandı! Ağzınıza bile sürmeyin, öyle bir zararı çıktı ki...

Salatalık yerken kimi kabuklarını soyar kimi ise soymadan yemeyi tercih eder. Ancak yapılan araştırmalara göre, salatalık yerken kabuğunu soymayanlar yandı. Bu şekilde tüketimin öyle bir zararı çıktı ki…

Türk toplumunda sıkça kullanılan “vitamini kabuğunda” ifadesi, birçok meyve ve sebzenin kabuklarıyla birlikte tüketilmesine yol açıyor. Ancak, Anhui Ziraat Üniversitesi'nin yayınladığı yeni rapor, bazı meyve ve sebzelerin kabuklarının sağlık açısından zararlı olabileceğini ortaya koydu.

PESTİSİTLERİN TEHLİKESİ

Çinli araştırmacılar, salatalık, elma ve armut gibi gıdaların kabuklarında tehlikeli düzeyde pestisit bulunduğunu belirtti. Yapılan çalışmada, çeşitli gıdaların kabukları mikroskobik araçlarla incelendi. Sebze ve meyveleri yıkayan araştırmacılar, bu maddelerin gıda yüzeyinden tamamen ayrılmadığına dikkat çekti.

salatalik-kabuklarini-soymamanin-zararlari-1.jpg

KABUKLARIN SOYULMASI GEREKİYOR!

Özellikle elma ve salatalık üzerinde yoğunlaşan uzmanlar, pestisitlerin sadece kabukta kalmadığını, aynı zamanda meyve ve sebzelerin dış katmanlarına da nüfuz ettiğini tespit etti. Ancak doktorlar, endişelenmemek gerektiğini vurguladı. İnce bir tabaka halinde bıçak yardımıyla meyve ve sebzelerin kenarlarının alınması durumunda pestisitlerden kurtulmanın mümkün olduğunu hatırlatıyorlar.

salatalik-kabuklarini-soymamanin-zararlari-2.jpg

PESTİSİTLERİN SAĞLIĞA ETKİLERİ

Pestisitlerin anlık etkileri arasında burunda yanma, batma, kaşıntı, boğaz ve cilt tahrişi ile döküntü bulunuyor. Ayrıca bulantı ve baş dönmesi de yaygın semptomlar arasında. Pestisit zehirlenmesi, soğuk algınlığına benzer belirtiler gösterebilir. Bu tür belirtiler yaşandığında, hemen tıbbi yardım alınması öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN