İzmir'den sonra bir kentte daha başladı! Kent lokantasında yeni dönem: Herkes yesin diye ücretsiz hizmet...

İzmir'den sonra bir kentte daha başladı! Kent lokantasında yeni dönem: Herkes yesin diye ücretsiz hizmet...

Kent lokantalarındaki o uygulama İzmir’den sonra bir kentte daha başladı. Toplumsal dayanışma ve ihtiyaç sahiplerini gözeten belediye, herkes yesin diye ücretsiz hizmet müjdesini verdi. İşte detaylar…

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruyla, askıda yemek uygulamasının Eskişehir Kent Lokantası'nda hayata geçtiğini açıkladı. Bu uygulama, ihtiyaç sahibi vatandaşların gönül rahatlığıyla yemek yemesine olanak tanıyacak.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA İÇİN YENİ BİR ADIM

24 Eylül’de Taşbaşı Çarşısı’nda açılan Kent Lokantası, 4 kap yemeği yalnızca 65 TL’ye sunarak toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor. Hayırseverlerin destekleri sayesinde, yemek ücretini karşılayamayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek imkanı sağlanacak. Bu uygulama ile, ihtiyaç sahibi vatandaşların sağlıklı ve yeterli beslenmesi amaçlanıyor.

eskisehir-kent-lokantasinda-askida-yemek-1.jpg

"HEP BİRLİKTE ESKİŞEHİR"

Başkan Ünlüce, uygulama hakkında yaptığı açıklamada, “Kimsenin kendisini yalnız hissetmediği bir şehir için daha çok dayanışmaya ihtiyacımız var. Sizler de dilediğiniz miktarda öğün desteği ile ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize destek olabilirsiniz. Sevgiyle, emekle, özenle hep birlikte Eskişehir,” ifadelerine yer verdi.

eskisehir-kent-lokantasinda-askida-yemek-2.jpg

NASIL DESTEK OLUNUR?

Askıda yemek uygulaması, Eskişehir halkının dayanışma içinde olmasını teşvik ediyor. Hayırseverler, Kent Lokantası’nda istedikleri miktarda yemek desteği sağlayarak, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabiliyor. Böylece, daha kapsayıcı ve yardımsever bir toplum yaratma hedefi göz önünde bulunduruluyor.

Eskişehir'deki bu yeni uygulama, sosyal dayanışmanın önemini bir kez daha vurgularken, hem ihtiyaç sahiplerine hem de hayırseverlere umut ışığı olmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN