Türkiye'de sadece İstanbul'da yapılıyor, her ilden ziyaretçi yağıyor! Yarısı yerli ve milli üretim: O tarihte başlıyor

Türkiye'de sadece İstanbul'da yapılıyor, her ilden ziyaretçi yağıyor! Yarısı yerli ve milli üretim: O tarihte başlıyor

Neredeyse her ilden ziyaretçilerin akın edeceği o etkinliğe çok az bir zaman kaldı. Yerli ve milli üretimlerinde sahnede olacağı bu fuar merakla bekleniyor. İşte detaylar…

Türkiye’nin tek deniz fuarı Bosphorus Boat Show, 26 Ekim 2024’te kapılarını açıyor. Yerli ve yabancı tekne tutkunlarını bir araya getirecek fuar, İstanbul’un MarinTurk İstanbul City Port’unda gerçekleştirilecek.

Denizcilik endüstrisinin kalbi İstanbul’da atacak. 26 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Bosphorus Boat Show, 500’e yakın tekne ile deniz severleri buluşturacak. ED Fuarcılık’ın organize ettiği etkinlik, Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) destekleriyle hayata geçiriliyor. Fuarda sergilenecek teknelerin yarısı yerli üretim olarak dikkat çekiyor.

yeni-proje-5.jpg

FUARDA NELER GÖRÜLECEK?

Bosphorus Boat Show, her boydan teknenin sergileneceği geniş bir yelpazeye sahip olacak. Katılımcılar, lüks yatlardan yelkenli teknelere, motor yatlardan katamaranlara kadar pek çok seçeneği bulabilecek. Ayrıca, 200’den fazla firmanın katılımı ile 500’ün üzerinde markanın yer alacağı fuar, deniz tutkunlarına yeni teknolojiler ve ekipmanları tanıtacak.

ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan, “Bu yıl 50 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yıl sergilenen teknelerin toplam değeri 10 milyar TL’ydi, bu yıl ise bu rakamın 15 milyar TL’ye ulaşmasını öngörüyoruz” dedi. Ayrıca, geçen yıl fuar döneminde yapılan satışların 2 milyar TL’ye ulaştığını ve bu yıl daha yüksek rakamlar beklediklerini de vurguladı.

yeni-proje-6.jpg

SEKTÖRDEKİ GELİŞMELER

YATED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, sektörün son dönemdeki gelişmeleri hakkında bilgi vererek, “Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, yerli üretimle rekabet avantajımızı korumaya çalışıyoruz. 2026’dan itibaren enflasyon ve faiz oranlarının düşmesiyle sektörde hızlı bir büyüme bekliyoruz” dedi.

Ayrıca, marinalarda bağlama kapasitesinin artırılması gerektiğini belirten Bekiroğlu, Türkiye'de mevcut marina kapasitesinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, en az 10 yeni marina yatırımı yapılması gerektiğini ifade etti. Bu yatırımların, yat ve tekne turizmini canlandıracağına inanıyor.

yeni-proje-7.jpg

İHRACATTA BÜYÜK BAŞARI

YATED Başkan Vekili Cem Hüroğlu, Türkiye’nin özel nitelikli gemi inşasında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. “Geçen yıl 1.7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl da benzer seviyelerde bir ciro bekliyoruz. Sektörümüzde kilogram başına ihracat ortalaması 25-30 dolar seviyelerine ulaşıyor” diye ekledi.

Bosphorus Boat Show, sektördeki tüm paydaşları bir araya getirerek deniz tutkunları için benzersiz bir deneyim sunacak. Yerli ve milli üretim tekne sayısının artması, Türkiye’nin denizcilik alanındaki potansiyelini daha da güçlendirecek. Etkinliğin sektöre büyük katkı sağlaması bekleniyor. 26 Ekim’de başlayacak fuarda yer alacak yenilikler ve ürünler, ziyaretçilere heyecan verici bir deniz deneyimi sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN