Türkiye'de ilk kez İmamoğlu İstanbullulara yapıyor! Japonya'da üretildi, özel olarak getirildi: O sorun tarih olacak

Türkiye'de ilk kez İmamoğlu İstanbullulara yapıyor! Japonya'da üretildi, özel olarak getirildi: O sorun tarih olacak

Bu uygulamayı Türkiye’de ilk kez İmamoğlu İstanbullulara yapıyor! Bu sistem İstanbul için Japonya’da üretildi, özel olarak getirildi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte herkesin korkulu rüyası olan o sorun tarih olacak…

ESMAGÜL KOÇAK

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), beklenen Marmara depremi gibi afetlerde içme suyu isale hatlarının zarar görmemesi için önemli bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Avrupa Yakası’nın güneybatı kısmındaki isale hatlarında esneyen boru bağlantı parçalarının montajı gerçekleştiriliyor.

GÜNGÖREN ÇIRPICI DERE GEÇİCİ İSALE HATTI’NDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR

İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa ve teknik ekiplerin katılımıyla yapılan çalışmalar, Güngören Çırpıcı Dere Geçişi İsale Hattı üzerinde yoğunlaşmakta. Burada gerçekleştirilen esnek boru bağlantı parçalarının montajı ile deprem gibi afet durumlarında isale hatlarının dayanıklılığını artırmayı hedefliyor.

ibb-depreme-hazirlik-1.jpg

JAPONYA’DAKİ BAŞARILI SİSTEMLER ÖRNEK ALINDI

22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında İSKİ heyeti, Japonya’ya giderek fabrika testlerini yerinde inceledi. Osaka ve Kobe şehirlerindeki isale hatlarında yapılan teknik gezide, Japonya'nın depreme karşı kullandığı yenilikçi sistemler hakkında bilgi alındı. Heyet, bu deneyimlerden faydalanarak İstanbul’da uygulanacak yeni çözümler üzerinde çalışmayı planlıyor.

ibb-depreme-hazirlik-2.jpg

56 ESNEK BORU BAĞLANTI PARÇASI MONTAJI İLE DAYANIKLILIK ARTIRILACAK

İstanbul sınırları içerisinde aktif fay hattı bulunmamakla birlikte, mevcut Kuzey Anadolu Fayı'nın İstanbul’un kıyılarına yakın bir mesafeden geçtiği hesaplanmaktadır. Bu nedenle, esnek boru parçaları özellikle zemin yapısının bozuk olduğu alanlarda; sıvılaşma, kayma ve çökme bölgelerinde, dere geçişleri ve köprü bağlantıları gibi kritik noktalarda kullanılacak.

Toplamda 56 esnek boru parçasının montajı ile İstanbul'un içme suyu isale hatları, depremlere karşı daha dirençli hale getirilecek. Bu projeye ayrılan 100 milyon liralık yatırım, olası afetlerde altyapının güçlendirilmesini sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN