Yarın için kar yağışı uyarısı: Bolu, Karabük, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin...

Yarın için kar yağışı uyarısı: Bolu, Karabük, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin...

Meteorolojiden yarın içir kar yağışı uyarısı geldi. Bolu, Karabük, Kastamonu, Ordu, Trabzon, Giresun, Rize, Artvin… Bu illerde yaşayanlar tedbirinizi almadan sakın dışarı çıkmayın…

ESMAGÜL KOÇAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, 18 Ekim 2024 Cuma günü, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı bekleniyor. Özellikle Bolu Dağı geçişlerinde sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarılar yapılıyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte bu bölgelerde yol koşullarının zorlu hale gelebileceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ’DE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI!

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in yüksek kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu bölgelerde kar kalınlığının artabileceği ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği bildirildi. Özellikle yaylalara çıkacak olan vatandaşların tedbirli olması, araçlarında kış lastiği bulundurmaları ve karla mücadele ekiplerinin uyarılarını dikkate almaları önemle vurgulanıyor.

c40a9e50-3fa1-487b-8f7a-57578561575f.jpg

YOĞUN KAR YAĞIŞI GEÇİŞLERİ OLABİLİR

Doğu Karadeniz’in yükseklerinde kar yağışının yer yer yoğun olması bekleniyor, bu nedenle ulaşımda zaman zaman kapanmalar yaşanabileceği tahmin ediliyor. Özellikle Artvin ve Rize'nin yayla yollarında sürücülerin dikkatli olması ve meteoroloji kaynaklı uyarıları yakından takip etmeleri öneriliyor.

Sıcaklıkların daha da düşmesiyle, bu bölgelerde kar yağışının etkisinin artması bekleniyor. Vatandaşların, bölgedeki ani hava değişikliklerine karşı hazırlıklı olması ve dikkatli bir şekilde hareket etmeleri önem taşıyor.

whatsapp-image-2024-10-17-at-21-44-03.jpg

ULAŞIMDA ZORLUKLARA DİKKAT!

Meteoroloji ve yerel yetkililer, kar yağışının yoğun olacağı bölgelerde, özellikle yüksek kesimlerde, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Kış koşullarına hazırlıklı olunması, araçlarda zincir ve çekme halatı bulundurulması da öneriler arasında.

18 Ekim itibariyle kar yağışı beklenen bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar için hazırlıklı olmak büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN