Günde 500 tane dikiyor ortalama 75 Bin TL kazanıyor! Türkiye’nin her yerinden sipariş: Makine gibi çalışıyor

Günde 500 tane dikiyor ortalama 75 Bin TL kazanıyor! Türkiye’nin her yerinden sipariş: Makine gibi çalışıyor

Diyarbakırlı esnaf günde 500 tane dikiyor ortalama 75 Bin TL kazanıyor. Bu ürünler tüm Türkiye’de yok satarken, esnaf da makine gibi çalışıyor…

Güneydoğu Ekspres’in haberine göre, Diyarbakır Merkez Suriçi'nde 25 yıldır şalvar işiyle uğraşan Hüseyin Aslanhan, diktiği Diyarbakır şalvarlarını Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyor. Aslanhan, Diyarbakır'a ait ve İç Anadolu Bölgesi'ne ait şalvar modellerini ürettiklerini belirtti. Genelde kadın şalvarlarını diktiklerini söyleyen Aslanhan, şalvarların iki ana modeli olduğunu ifade etti: "Türkiye genelinde daha çok iki çeşit şalvar modelleri kullanılıyor. Biri ağı yukarıda olan, diğeri de ağı aşağıda olandır. Diyarbakırlılar da ağı aşağıda olanı kullanıyorlar. Çünkü edebe daha yakın olduğu için" dedi.

diyarbakirda-salvar.jpg

BATI İLLERİNDE YÜKSEK SATIŞ ORANLARI

Türkiye'nin dört bir yanına Diyarbakır şalvarlarını gönderdiklerini vurgulayan Aslanhan, batı illerine yapılan satışların oldukça fazla olduğunu belirtti. Genelde mevsimlik tarım işçileri ve köylerde yaşayanların şalvar aldığını dile getiren Aslanhan, ayrıca düğünlerde giymek üzere de şalvar talepleri aldıklarını ifade etti.

diyarbakirda-salvar-1.jpg

GÜNLÜK 500 ŞALVAR DİKİYOR

Hüseyin Aslanhan, 25 yıldır şalvar işi yaptıklarını ve günlük 500 şalvar diktiklerini söyledi. Kadın şalvarlarının tanesi 150 TL, erkek şalvarlarının 300 TL ve çocuk şalvarlarının ise 50 TL'den satışa sunulduğunu belirten Aslanhan, kumaşlarını genelde Bursa'dan temin ettiklerini ekledi.

Aslanhan’ın 25 yıllık deneyimiyle oluşturduğu bu şalvarlar, Diyarbakır’ın kültürel mirasını yaşatmaya ve Türkiye genelinde geniş bir kitleye ulaşmaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN