Gerçek kentsel dönüşüm yıkımında ortaya çıktı: Binanın duvarı olmayınca tuvalet açıkta kaldı

Gerçek kentsel dönüşüm yıkımında ortaya çıktı: Binanın duvarı olmayınca tuvalet açıkta kaldı

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bahçelievler ilçesinde gerçekleştirilen bir yıkım sırasında, yan binanın üçüncü katında duvar olmadığı ortaya çıktı. Yıkımın ardından dairenin banyosu ve alafranga tuvaleti açıkta kaldı.

İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, 4 katlı bir binanın yıkımı sırasında beklenmedik bir olay yaşandı. Binanın yıkımı esnasında, bitişikte bulunan diğer bir binanın üçüncü katında duvar olmadığı ortaya çıktı. Bu durum, daire sakinlerini ve mahalle sakinlerini şaşkına çevirdi.

8862706.jpg

BİNA BOŞALTILDI

Yıkım sonrasında ortaya çıkan manzara, özellikle bitişikte bulunan daire sakinleri için büyük bir güvenlik endişesine neden oldu. Dairenin banyosu ve alafranga tuvaleti açıkta kaldı, bu dairelerde yaşayanlar için ciddi bir tehlike oluşturdu. Olayın şokunu yaşayan bina sakinleri, güvenlik tedbiri olarak dairelerini boşalttılar.

8862702.jpg

Bina sakinlerinden biri, olayın hemen ardından cep telefonuyla duvarı olmayan banyoyu görüntüleyerek durumu belgeledi. Bu görüntüler, inşaat hatalarının vahametini gözler önüne serdi.

8862703.jpg

'DUVARINI YAPMAMIŞ, BİNAYA YASLAMIŞ'

Mahalle sakinleri, olayın ardından endişe ve öfke içindeydi. Yıldırım Akgün, "Binanın dayanıklı olmadığını görüyoruz, başka bir şey değil. Hem o taraf hem bu taraf için yapılan iş düzgün değil. Duvarını yapmamış, binaya yaslamış. Görüntü berbat. Allah'tan gündüz fark edilmiş. Fark etmeseler ne olur kim bilir" şeklinde konuştu.

8862704.jpg

Latif Kaya ise, "Yapan müteahhidin suçu. Öteki binayı yapanın suçu, kendine ait duvarı yok. Yıkan kişinin suçu yok. Mekanikçi olduğum halde, yıkan binanın suçunun olmadığını anlıyorum. Görüntü müteahhitlik açısından bakarsak çalınmış, hırsızlık" ifadelerini kullandı.

8862708.jpg

İsmail Doğan ise, "İnşaattan pek anlamam ama görüntü iyi değil, yapmışlar işte" şeklinde duygularını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN