Başkan Seçer, ‘Toroslar Spor Park Ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi

Başkan Seçer, ‘Toroslar Spor Park Ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi. Başkan Seçer’e inceleme esnasında mahalle halkı ve çocuklar da eşlik etti. Merkezde; Çocuk Gelişim Merkezi, Havuz, Survivor Parkuru, Kafe ile yetişkinler için Spor ve Yürüme Alanları da yer alacak.

Başkan Seçer, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Burada hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik bazı aktiviteler çok rahat gerçekleştirilebilecek” dedi.

Mersin Büyükşehir ve Toroslar Belediyesi olarak bölgenin ihtiyacı olan hizmetleri hep birlikte hayata geçireceklerinden ve çok daha güzel projelere Başkan Yıldız birlikte imza atacaklarından söz eden Seçer, “Toroslara, çocuklara, kadınlara; herkese hayırlı olsun” diye belirtti.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise merkezin bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek bir kompleks olduğundan söz ederek, mahallede yaşayan çocukların önemli bir kısmının bu merkez sayesinde belki de hayatlarında ilk kez havuz ile tanışacaklarının altını çizdi. Yıldız, “Burada 150 çocuğumuzun kreşe gidecek olması aynı zamanda 150 ailenin de hayatının rahatlayacağı, 150 kadının kendine iş aramaya çıkacağı ya da sosyal hayatını yeniden gözden geçireceği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu tarz hizmetler hakikaten toplumun bağrında vücut bulan, beklenen ve gerçekten ihtiyaca yanıt veren hizmetler” ifadelerini kullanarak, emeklerinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini sundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ile birlikte; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni inceledi. İncelemede Başkan Seçer’e mahalle halkı ve çocuklar da eşlik etti. Merkezde; Çocuk Gelişim Merkezi, Havuz, Survivor Parkuru, Kafe ile yetişkinler için Spor ve Yürüme Alanları da yer alacak.

İncelemeye; Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Muhammet Akça, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve teknik ekip eşlik etti. Başkan Seçer, devam eden çalışmalar hakkında bürokratlar ve teknik ekipten detaylı bilgiler aldı. Mahalleli, Başkan Seçer’e merkez için teşekkürlerini iletti. Başkan Seçer de mahalle halkını Büyükşehir tarafından hayata geçirilecek hizmetler hakkında bilgilendirdi.

Çevrenin spor ihtiyacı karşılanırken, güvenlikli bir alan da üretiliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi; Toroslar İlçesi Yusuf Kılıç Mahallesi’nde yer alan ve temeli 20 Mart 2024 tarihinde atılan ‘Toroslar Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi’ ile çevrenin spor ihtiyacını karşılayıp, çocuklar ve yetişkinler için güvenlikli bir alan üretmeyi hedefliyor. Merkezin arsa alanı 4 bin 789 metrekare iken yapı alanı da 1600 metrekareden oluşuyor. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75 olan merkezin Aralık ayında bitmesi hedefleniyor.

Seçer: “Merkezde hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik aktiviteler gerçekleştirilebilecek”

Başkan Seçer, inceleme sonrasında yaptığı değerlendirmede; bölgede bir Spor Park ve Çocuk Gelişim Merkezi eksikliğinin var olduğunu belirterek, hepsine birden cevap verebilecek bir merkezi hayata geçirdiklerini kaydetti. Seçer, “Burası yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alan ve Rıfat Uslu Caddesi’nin kıyısına denk geliyor. Burada Çocuk Gelişim Merkezi var ve yaklaşık 150 çocuğumuz okul öncesi eğitim alabilecek. Diğer tarafta da Spor Park dediğimiz bölgede de yarı olimpik açık havuz var ve yanında da bir çocuk havuzu var. Yine çocuklar için bir Survivor Parkı var. Yetişkinler için de spor ve yürüme alanları ile spor aletlerinin olduğu bir birim var. Dolayısıyla burada hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik bazı aktiviteler çok rahat gerçekleştirilebilecek” dedi.

“Toroslara, çocuklara, kadınlara; herkese hayırlı olsun”

Yakın zaman önce Kurdali Sosyal Yaşam ve Çocuk Gelişim Merkezi’ni de Başkan Yıldız ile birlikte incelediklerini hatırlatan Seçer, “Bugün yine Başkanımızla beraberiz. Toroslar Bölgemizde ihtiyacı olan ve vatandaşlarımızın talebi olan her alanda Büyükşehir-Toroslar olarak birbirimize yardımcı olup, bu talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz ve bu durum devam edecek. Umut ediyorum çok daha güzel projelere beraberce imza atacağız. Toroslara, çocuklara, kadınlara; herkese hayırlı olsun. Temelini Mart ayında atmıştık ve 9 ayda bitireceğimizi söylemiştik. Aralık gibi tesisimiz faal duruma gelecek. Yaz sezonuyla beraber de havuzumuz hazır bir şekilde faaliyetine başlamış olacak” diye belirtti.

Başkan Yıldız: “Bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek bir kompleks”

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ise Başkan Seçer’e 350 bin Toroslarlı yurttaş adına teşekkür ederek, Toroslar’ın merkezdeki en dezavantajlı ilçelerden bir tanesi olduğunun vurgusunu yaptı. Toroslar’ın yoğun nüfusun yaşadığı ve yoksulluğun da yoğun olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, benzer merkezlerin Büyükşehir tarafından Halkkent Mahallesi’nde hayata geçirildiğini, Kurdali Mahalesi’nde de kısa süre içinde hizmete açılacağını belirtti. Yıldız, “Vahap Başkanımızın söz verdiği gibi hakikaten ilk olmadı ve son da olmayacağını biliyorum. Diğer merkezlerde olduğu gibi burası da bir çok ihtiyaca yanıt verebilecek bir kompleks” diyerek merkezin önemini vurguladı.

“Bu mahalledeki çocukların önemli bir kısmı belki hayatında ilk kez Büyükşehir sayesinde havuz ile tanışacaklar”

Mahallede yaşayan çocukların önemli bir kısmının bu merkez sayesinde belki de hayatlarında ilk kez havuz ile tanışacaklarının altını çizen Yıldız, “Çocukların önemli bir kısmı bugüne kadar havuz görmüş değillerdi. Bu merkezin hayata geçecek olması çok mükemmel bir şey. Burada 150 çocuğumuzun kreşe gidecek olması aynı zamanda 150 ailenin de hayatının rahatlayacağı, 150 kadının kendine iş aramaya çıkacağı ya da sosyal hayatını yeniden gözden geçireceği anlamına geliyor. Dolayısıyla bu tarz hizmetler hakikaten toplumun bağrında vücut bulan, beklenen ve gerçekten ihtiyaca yanıt veren hizmetler” ifadelerini kullanarak, emeklerinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini sundu.

Merkez hakkında…

Merkezdeki Çocuk Gelişim Merkezi Binası 565 metrekare kapalı alanı ile yaklaşık 150 kişilik olacak. Çocuk Gelişim Merkezi Binası’nda 6 adet derslik, eğitmen ve psikolog odası, çocuk oyun grubu, açık oyun alanları, yemekhane ve tuvaletler alacak. Merkezdeki Havuz Binası’nda da 312 metrekare yarı olimpik açık yüzme havuzu, 30 metrekare çocuk yüzme havuzu ve havuz kompleksine hizmet edecek 240 metrekare de havuz binası yer alıyor. Havuz binasında kadın, erkek, engelli tuvalet ve duş, depo, eğitmen odası ve ilk yardım odası yer alacak.70 metrekareden oluşan Kafe’de ise üstü kapalı kafe açık oturma alanı, kafe mutfak, tuvaletler ve depo da yer alacak. Merkezde ayrıca Survivor Parkuru da yer alacak. Merkezde şu anda; tüm iç ve dış cephe sıvaları ile seramikler tamamlandı, asma tavanlar yapıldı, kapı ve pencere doğramaları da takılıyor. Binada havuzun betonarme kısımları tamamlanmış olup havuz seramikleri ve havuz etrafı traverten kaplamaları da döşendi. Binanın çevre duvarları tamamlanıp, sıvası yapılırken, korkuluk imalatları da başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN