Başkan Ekicioğlu, Flash Haber'de canlı yayın konuğu oldu

Başkan Ekicioğlu, Flash Haber'de canlı yayın konuğu oldu

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte, 31 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 21:00’da Flash Haber'de Aysu Demirel'in sunduğu Gündem Özel programında, SGK kıskacına alınan muhalefet belediyelerinin tutumu ve Meclis'te onaylanan Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin düşüncelerimizi aktardı.

Programda iktidarın, belediyelerin borçlarıyla ilgili yapmayı planladığı çalışmaya değinen Başkan Ekicioğlu, yakın tarihte bir firmanın 80 milyar liralık vergisinin silindiğine de işaret etti.

Belediyeleri kıskaca almaya, gerilim oluşturmaya gerek olmadığını vurgulayan Başkan Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Belediyelerin borçlardan dolayı kıskaca alınması gerçekten yakışmıyor Türkiye'ye. Buna ne gerek var; bu ülkeyi germeye, sıkıştırmaya; 31 Mart’ da bize oy verdiler diye. Demokrasi çarkı işlerse ülke bu girdaba da girmeyecek. Hem demokrasi hem adalet hem de ekonomi gelişecek. Doğru sağlık hizmeti ve belediyecilik hizmeti vereceksin. Muhalefet belediyelerini çalıştırmamak mantığıyla yola çıkıldığı zaman ülke kaybediyor. Bunları iktidar partisinin tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz.”

Yakın zamanda yapılacak seçimlerde iktidara geleceklerini ve ülkenin nasıl yönetildiğini göstereceklerini anlatan Başkan Ekicioğlu, “Umuyorum yakında bir seçim olacak, ülke nasıl yönetilir görülecek. Bizler, Belediye çalışmalarından edindiğimiz tecrübelerle şeffaflığı, dürüstlüğü ve adil yönetimi göstereceğiz.

Biz bu mahalle bize oy vermemiş diye hiç bir zaman ayrım yapmıyor; siyasi ayrım yapmadan herkese aynı, eşit hizmeti veriyoruz. Bu ülke hepimizin ve ülkeye sahip çıkmazsak, kim çıkacak? Biz bedel ödemeye hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi bedel ödemeye hazır. Hiç bir zaman halkımıza bedel ödettirmeyeceğiz. Bedel ödeyecek kişiler varsa biz yöneticiler ödeyecek. Ne olursa olsun bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Aysu Demirel’in, sokak hayvanlarıyla ilgili TBMM’den geçen kanunla ilgili sorusunu da yanıtlayan Başkan Ekicioğlu, bu yasanın Belediyelerin görüşleri alınmadan çıkarıldığını ifade ederek, "Bugün bir tane Belediyeye sordular mı? ‘Ne yapıyorsunuz, düşünceniz ne, görüşleriniz ne?’ diye. Bir görüş alınmadı bizden ama Meclis’te böyle bir yasa çıkardılar. Çıkan yasayı bize uygulatırken bizim yerel yönetimlerden bir tane görüş alındığını duymadım. Var mı öyle bir şey hiç bir zaman görmedim. Sadece biz yaptık oldubitti mantığıyla yola çıkıldığı zaman aslında bu yasayı ne kadar düzgün de yapsanız, toplumun belli bir kesimini ikna edemediğiniz sürece uygulamada zorluk çekersiniz” diye konuştu.

Kırşehir’de 4 yıl önce sokak hayvanlarıyla ilgili İl Özel İdaresi ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Ekicioğlu, şöyle devam etti:

“İl Özel İdaresi, köylerdeki sokak hayvanlarını getireceklerdi ve bizim merkezlerimizde, barınaklarımızda hem misafir edip tedavisini yapacak hem de kısırlaştırarak doğal ortamına bırakacaktık. Bugüne kadar 4 yıl içinde bir tane hayvan getirilmedi. Bizim ölçekli iller de benzer uygulamalar yapıyordu çünkü. Neden, İl Özel İdaresinin böyle bir imkânı yok, ne aracı var ne hayvanı yakalayacak bir şeyi var. Ne barınağı var ne veterineri var. Ona rağmen biz hazırdık ama getirmediler. Böyle bir yasa çıkartırken yerel yönetimlerden bilgi alınsaydı daha doğru bir yasa çıkarılırdı. Örneğin bizim yaklaşık 200'e yakın sokak hayvanımız var. Bunların kışın beslemesini yapıyoruz hayvan severlerle birlikte.”

Çıkarılan yasanın belediyelere sorumluluk yüklediğini, cezalar belirlediğini ve hayvan barınağı zorunluluğu getirdiğini aktaran Başkan Selahattin Ekicioğlu, “Bunu yaparken il ve ilçe belediyelerine merkezi bütçeden belirli bir pay ayırmaları lazım. Siyasetten, gerginlikten beslenme devri sona ermiştir. Yerel yönetimlerin başarılı olması merkezi hükümeti de rahatlatır, bu bilinmelidir. Türkiye’nin daha öncelikli sorunları varken gündemi değiştirmek ülkeye kaybettirir.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN