Avşa Adası'nda coğrafi işaretli "Adakarası Üzümü" bağ bozumu başladı

Avşa Adası'nda coğrafi işaretli "Adakarası Üzümü" bağ bozumu başladı

Avşa Adası'nın coğrafi işaretli şaraplık üzümü "adakarası" için bağ bozumu başladı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer bağlarda çalışan işçileri ziyaret edip yetiştiricilere bereketli bir sezon diledi. Adadaki üzüm toplama işlemleri 20 gün sürecek.

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda coğrafi işaretli "Adakarası Üzümü" Bağ Bozumuna bugün başlandı. Rum döneminden beri adada yetişen siyah üzüm şarap üretimi için kullanılıyor. Avşa'da üzümleri işleyip şarap üreten 2 büyük 2 butik olmak üzere 4 farklı şarap fabrikası yer alıyor.

"BİR BAŞKADIR AVŞA " GÜNLERİ BAŞLIYOR

Öte yandan Marmara Adalar Belediyesi organizasyonu ile bu yıl ilk kez bağ bozumu günleri düzenleniyor. 13-14 ve 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler kapsamında söyleşi, ikram ve konserler yer alacak. Avşa Adası'nda yapılacak etkinlik kapsamında coğrafi işaretli üzümün tanıtımı ve turizm sezonunun uzatılması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN