Şifasını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz! Her gün bir kaşık tüketmek dertlere derman oluyor

Şifasını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz! Her gün bir kaşık tüketmek dertlere derman oluyor

Türk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan bal, tam bir şifa kaynağı. İşte, balın sağlık açısından hiç bilinmeyen güçlü etkileri…

Tarihin neredeyse her anında insan oğlu tarafından keyifle tüketilen bal, doyurucu olmasının yanı sıra sağlıklı pek çok özellik barındırıyor. Düzenli ve bilinçli tüketildiğinde doğal bir reçete değeri taşıyan bal, bilmediğimiz pek çok hastalığın düşmanı.

Peki, günde 1 kaşık bal tüketirsek ne olur? İşte, düzenli bal tüketiminin tahmin bile edemeyeceğiniz şifası…

ZENGİN VİTAMİN,ENERJİ VE MİNERAL DEPOSU

Doğal besinler genel olarak düzenli ve bilinçli tüketildiğinde insan sağlığı açısından büyük değer taşıyor. Bunların başında gelen bal da antioksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından son derece zengin bir besin.

Bir diğer yandan doğal bir bal, tam bir enerji deposudur. İçerisindeki şeker sayesinde hızlı enerji sağlayan bal, kimyasal şekerlere nazaran daha uzun süre dinçlik verir.

ANTİOKSİDAN SAYESİNDE TAM BİR GENÇLİK PINARI

Bunların yanı sıra tam bir antioksidan cenneti olan bal, serbest radikallerin zararlı etkileriyle mücadele ederek kötü huylu hücrelerin çoğalmasının önüne geçer. Antioksidanların yardımıyla hücrelerin hızlı şekilde yenilenmesine yardımcı olan bal, pek çok kişinin gençlik sırrı olarak mutfakları süslüyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN KORUYUCUSU

Özellikle kış aylarında düzenli tüketildiğinde, bağışıklık sistemini onaran ve güçlendiren bal, sindirim sistemi açısından bulunmaz bir ilaç. İçerisinde bulunan zengin prebiyotikler sayesinde bağırsaklarda bulunan yararlı bakterilerin dengelenmesinde rol alan bal, tam bir bağışıklık dostu.

Ayrıca düzenli bal tüketimi kan basıncını dengeler ve kalp sağlığını korunmasında etkilidir.

NOT: Bu içerik sadece bilgilendirme niteliği taşıyor. Bal tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın ve gerekli alerji testlerini yaptırın. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzlukta en yakın sağlık kurumuna müracaat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN