Bu 4 besini yiyen Japonlardan bile fazla yaşıyor! 100 yaşını geçenlerin sırrı bu 4 besinde çıktı

Bu 4 besini yiyen Japonlardan bile fazla yaşıyor! 100 yaşını geçenlerin sırrı bu 4 besinde çıktı

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar, uzun yaşamın sırrının kaynağı olan besinleri ortaya çıkardı. Öyle ki bu 4 besini yiyen Japonlardan bile fazla yaşıyor. İşte, uzun yaşamın sırrı olan besinler…

Bilim insanları 100 yaşını aşan insanların beslenme alışkanlıklarını inceledi ve 4 besin öne çıktı. Öyle ki bu besinler uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı olarak dikkat çekiyor.

European Food Safety Authority ve MDPI yayımlanan araştırmalar kapsamında 100 yaşından fazla yaşayanların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmelerini sağlayan 4 besin ortaya çıktı. İşte o besinler…

UZUN ÖMRÜN KAYNAĞI BESİNLER

FASULYE

Akdeniz ve Okinawa diyetlerinde çok fazla tercih edilen fasulye türleri, yüksek lif ve bitkisel protein içeriği ile dikkat çekiyor. Fasulye, kalp sağlığına destek olur, bağırsak sağlığını iyileştirir ve düşük kalorili bir protein kaynağı olarak yüksek yaşamla ilişkilendirilir.

TATLI PATATES

Japonya Okinawa’da uzun yıllar yaşayan kişilerin diyetlerinin temel besin kaynağı olan tatlı patates, düşük glisemik indeksi, yüksek antioksidan içeriği ve beta-karoten bakımından zenginliği ile biliniyor. Ayrıca tatlı patates, bağışıklığı destekleyerek, kronik hastalık risklerini de azaltıyor.

100-yasini-gecenlerin-sirri-1.jpg

ZEYTİNYAĞI

Özellikle Akdeniz diyeti ile bütünleşen zeytinyağı, sağlıklı yağlar bakımından zengindir ve kalp hastalıklarını önler. Araştırmalar, zeytinyağının anti-enflamatuvar etkileri olduğunu ve beyin sağlığını desteklediğini ortaya koyuyor.

YABAN MERSİNİ

Yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çeken yaban mersini, yaşlanma karşıtı özellikleri ve hücre hasarını onarıcı etkileri ile uzun yaşamın bir parçası haline gelmiştir. Yaban mersini tüketiminin özellikle beyin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu tespit edilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN