Bu sıralar adım atmaya haliniz yoksa nedeni sonbahar olabilir! Uzmanlar sonbahar halsizliğine karşı bunu önerdi

Bu sıralar adım atmaya haliniz yoksa nedeni sonbahar olabilir! Uzmanlar sonbahar halsizliğine karşı bunu önerdi

Sonbaharın son demlerini yaşadığımız bu günlerde sizde de halsizlik arttıysa nedenini ve çözümünü uzmanlar açıkladı. Eğer adım atmaya bile haliniz yoksa uzmanların bu önerilerine mutlaka kulak verin…

Sonbaharın son ayına girerken, vücudun kışa hazırlanmasıyla birlikte bazı sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Uzmanlar, hastalıklar, bağışıklığın zayıflaması ve havaların erken kararması gibi etkenlerin, halsizlik ve hareketsizlik gibi sıkıntılara yol açabileceğini belirtiyor. Bu dönemde sağlıklı kalmak için diyetisyenlerden gelen öneriler, vücut direncini artırmaya yardımcı olabilir.

ENERJİ DENGESİ SAĞLAYIN

Havaların soğumasıyla birlikte, vücudun ısı değişimine uyum sağlamak için harcadığı enerjiyi azaltabileceği kaydediliyor. Uzmanlar, alınan ve harcanan kalori dengesinin sağlanması gerektiğini vurguluyor. Bu dönemde, soğuk havaların su isteğini azaltabileceğini hatırlatan uzmanlar, günlük su tüketiminin 35 ml/kg civarında olması gerektiğini öneriyor.

sonbahar-halsizligi-1.jpg

DENGELİ BESLENME İLE DİRENCİNİZİ ARTIRIN

Sonbahar ve kış aylarında artan karbonhidrat isteğini dengeli protein içeriği ile karşılamak önemlidir. Öğünlerinizde meyve ve kuruyemiş ile yapılan ara öğünlerin de bu konuda yardımcı olacağı ifade ediliyor. Renkli meyve ve sebzelerin tüketilmesi, vitamin, mineral ve lif alımını artırarak bağışıklığı güçlendirebilir.

FİZİKSEL AKTİVİTEYİ İHMAL ETMEYİN

Artan hareketsizlik sorununu dengelemek için haftada en az 2-3 kez fiziksel aktivite eklemeye çalışmak önemlidir. 1 saatlik yürüyüşler, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınıza katkı sağlayacaktır.

sonbahar-halsizligi-2.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN DOĞAL ALTERNATİFLER

Zerdeçal, zencefil, bal ve bitki-meyve çayları gibi doğal ürünler, bağışıklık sistemini desteklemek için iyi birer alternatif olarak öneriliyor. Ayrıca, özellikle kış aylarında D3 vitamini seviyesinin önemine dikkat çekiliyor; bu nedenle tahlil yaptırarak D3 vitamini seviyenizi kontrol ettirmeniz öneriliyor. İstenilen aralık ise 20-50 ng/ml olarak belirtiliyor.

Bu öneriler, sonbahar ve kış aylarında sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir. Unutmayın, sağlıklı bir yaşam tarzı her mevsim için gereklidir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN