Kırışıklıklarınız ütü gibi düzleşecek!10 yaş birden gençleşmenin sırrı ifşa oldu: ABD’li doktor tek tek açıkladı

Kırışıklıklarınız ütü gibi düzleşecek!10 yaş birden gençleşmenin sırrı ifşa oldu: ABD’li doktor tek tek açıkladı

Cilt sağlığı kişilerin her yaşta dikkat ettiği konuların başında geliyor. Bu kapsamda alışkanlık hale getirilmesi gereken bazı davranışlar var. Bunlardan en önemlileri ABD’li doktor tarafından açıklandı. Cildinizde kırışıklıktan eser kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sağlıklı ve genç görünen bir cilt neredeyse herkesin en büyük hayalidir. Bunun için kişilerin edinmesi gerektiği bazı davranışlar vardır. Söz konusu davranışlar sayesinde cildiniz hem daha pürüzsüz hem daha canlı hem daha sağlıklı görünecek. Yapacağınız bakımlar sayesinde cildinizin kolajen oranı yükselecek ve bariyeriniz kuvvetlenecek. Bu sayede yaşınız ilerlese de cildiniz genç kalacak. İşte cildinizi gençleştirecek bazı alışkanlıklar…

yeni-proje-1-002.jpg

CİLDİNİZ İÇİN 3 ÖNEMLİ ÖNERİ

Amerikalı Doktor Mark Hyman, sağlıklı ve güzel görünen bir cildin en önemli unsunuru sabah erken kalkmak olarak aktarıyor. Uzman isim her sabah 6’da uyanmaya gayret edilmesi gerektiğini belirtiyor. Öte yandan uyandıktan sonra 20 dakika kadar meditasyon, 30 dakikalık bir kuvvet antrenmanı yapmanın önemine de değiniyor. Tüm bunların yanı sıra kahvaltıda yaban mersini, protein tozu, kabak ve chia tohumlu bir karışım tüketilmesini öneriyor.

Lakin bunların yanı sıra günlük hayatınızda alışkanlık edinmeniz gereken bazı unsurlar var. İşte o önemli adımlar…

yeni-proje-3-001.jpg

YAZ KIŞ DEMEDEN GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Güneşten korunmak sadece yaz mevsimi için değil her mevsimde dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü güneş ışınları cilde maruz ettiği takdirde bariyere zarar verir. Güneşin UV ışınlarından korunmak için güneş kremi kullanımı oldukça önemlidir. Dolayısıyla cildinize uyumlu bir güneş kremi seçerek her gün düzenli şekilde sürmeniz gerekiyor.

yeni-proje-4-002.jpg

NEMLENDİRMEKTEN VAZGEÇMEYİN

Cildin nemli olması demek daha sağlıklı ve ışıltılı bir görünüme sahip olması demektir. Cilt kuruluğundan, kırışık çizgilerden, cilt kusurlarından korunmak için her gün düzenli nemlendirme işlemini yapmanız gerekiyor. Bu kapsamda cildinizle en uyumlu nemlendiriciyi bularak sabah akşam temizleme işlemi yaptıktan sonra nemlendirmeniz gerekmektedir.

yeni-proje-5-002.jpg

DÜZENLİ TEMİZLEMEYİ UNUTMAYIN

Eğer yağlı bir cildiniz varsa sabah ve akşam olmak üzere cildinizi günde iki defa yıkamalısınız. Eğer cildiniz kuru ise sadece akşamları temizleme jelleriyle temizlemeniz öneriliyor. Öte yandan cilt temizliği güneş kreminden, makyaj kalıntılarından arındırılması için oldukça önemlidir. Aksi takdirde akne, siyah nokta ve gözenek problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra akşamları yüzünüzü çift aşamalı temizlikle yıkamanız da oldukça önemli. İlk olarak yağ bazlı bir içerikle ardından su bazlı bir içerikle temizlediğiniz takdirde cildinizde herhangi bir kalıntı kalmayacaktır. Temizleme işleminden sonra serum ve nemlendirme işlemini yapmayı da unutmamalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN