Kavun kabuklarını çöpe atanlar pişman olacak! O hastalığın çaresi kabuklardaymış: Robottan çekin suyunu için

Kavun kabuklarını çöpe atanlar pişman olacak! O hastalığın çaresi kabuklardaymış: Robottan çekin suyunu için

Yaz mevsiminin sevilen meyveler arasında yer alan kavun sadece içeriğiyle değil kabuğuyla da adeta şifa saçıyor. Bunları duyunca kavun kabuklarını çöpe attığınızda pişman olacaksınız. Robottan çekip suyunu içen o hastalığa veda ediyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yaz deyince aklımıza ilk önce ya karpuz geliyor ya da kavun geliyor. Hem tadıyla hem de insan sağlığına olan faydalarıyla sıklıkla tercih edilen kavun birçok kişinin çöpe attığı kabuklarıyla da oldukça işe yarıyormuş. Kabuklarında bulunan vitamin ve mineraller özellikle o hastalıklara çok iyi geliyor. Uzmanlar kavun kabuklarını çöpe atmak yerine robottan geçirip suyunun tüketilmesini tavsiye ediyor. Peki kavun kabuklarının faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-2-005.jpg

KABUĞUNDAKİ MUCİZEVİ FAYDALAR

Kavun kabuğunun içerisinde A, B, C, E, K ve D vitaminleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra potasyum, demir, bakır ve magnezyum açısından oldukça zengin olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla adeta vitamin deposu olan kavun kabuklarını artık çöpe atmak yerine suyunu çıkarıp tüketebilirsiniz.

yeni-proje-1-006.jpg

KAVUN KABUĞUNUN İYİ GELDİĞİ HASTALIKLAR

Kavunun içinde olduğu gibi kavun kabuğunun içerisinde de bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan vardır. Dolayısıyla kavun kabukları da vücudumuz için kullanılabilir. Kabın kabuğunun içerisinde bulunan su vücudun su dengesini korumaya yardım ederken cilt sağlığını destekler.

Bunların yanı sıra kavun kabuğunun içerisinde betokaroten ve antioksidan bulunmaktadır. Bu özellikleri sayesinde sindirim sisteminin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçer. Öte yandan kavun kabuğunun içerisinde bulunan C vitamini cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN