D vitamini emilimini kat kat artıran yöntem! Tek damlası yetiyor: Uzman isim önerdi

D vitamini emilimini kat kat artıran yöntem! Tek damlası yetiyor: Uzman isim önerdi

D vitamini takviyesini bu şekilde alınca emilimi kat kat artıyor! Uzman Diyetisyen Yeşim Nemutlu önerdi. Tek damla eklemeniz yetiyor. Ekmekten çok daha etkili...

D vitamini kullanırken sık sık önerilen ekmekle tüketiminden daha etkili bir yöntem varmış! Uzman Diyetisyen Yeşim Nemutlu önerdi. Bu şekilde tüketerek emilimi artırabilirsiniz.

D VİTAMİNİ EMİLİMİ NASIL ARTIRILIR?

Uzman Diyetisyen Yeşim Nemutlu, D vitamini takviyelerinin doğru kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaştı. Nemutlu, D vitamininin yağda çözünen bir vitamin olduğunu vurgulayarak, bu nedenle vücudun daha fazla fayda sağlayabilmesi için yağ kaynaklarıyla birlikte tüketilmesi gerektiğini belirtti.

D vitamini, vücutta kalsiyum ve fosfor dengesini düzenleyerek kemik sağlığını koruyan önemli bir vitamindir. Nemutlu, D vitamini takviyesi alırken ekmeğe damlatılarak kullanılması önerisini sıklıkla duyduğumuzu, ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. D vitamininin etkin bir şekilde emilebilmesi için yağla birlikte tüketilmesi gerektiğini söyledi. Bu bağlamda, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlarla birlikte alınmasının faydalı olacağını belirtti.

Nemutlu, şu ifadeleri kullandı: "D vitamini yağda çözünen bir vitamindir. Bu nedenle vücudun daha fazla faydalanması için yağ kaynakları ile birlikte tüketilmeleri daha iyi olur. Örneğin, zeytinyağı ile birlikte alabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN