Bir gelenek değil sağlık! Balık üstüne tahin helvası yemeyi kimse unutmayacak! Hepsini vücuttan atıyor

Bir gelenek değil sağlık! Balık üstüne tahin helvası yemeyi kimse unutmayacak! Hepsini vücuttan atıyor

Birçok kişinin yalnızca bir gelenek haline dönüştü o alışkanlık aslında pek çok farklı faydayı beraberinde getiriyor. Balık restoranlarının olmazsa olmazları arasında yer alan tahin helvasının vücutta yarattığı etkilere inanamayacaksınız. Artık balığın üstüne kimse helva yemeyi unutmayacak. İşte tüm detaylar…

Tahin helvası ye balık öldüğünü anlasın sözünü şimdiye kadar duymayan yoktur. Günümüzde bir adet haline dönüşen tahin helvası geleneği aslında sağlık açısından oldukça yararlı bir etki doğuruyor. Tükettikten sonra ikram edilen tahin hem lezzetli hem de sağlıklı etkiler sunmaktadır. Tahin yemenin gerçek faydasını kimse bilmiyormuş. İşte tahinin o görevi…

TAHİN ETKİSİ NEDİR?

Balık restoranlarında olmazsa olmazlar arasında yer alan tahin helvası balıklarda biriken ağır metallerin ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Tahin vücuttaki iltihap ve kötü maddeleri dışarı atma konusunda oldukça faydalı bir besindir. Radyasyona karşı vücudu koruyan tahin vücuttaki fosforu düzenlerken midedeki asit dengesini de normale döndürmektedir.

Neden balıktan sonra tahin helvası tüketilir? - Kütahya Haber

Balığın üzerine tahin helvası yediğinizde ise hem sağlığınızı korumuş oluyorsunuz hem de ağzınızı tatlandırıyorsunuz. Tahin helvası iyi tüketerek balıkların içerisinde bulunan ağır metalleri hızlı bir şekilde vücudunuzdan atabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN