Modern makinalar reddediliyor, geleneksel yöntemlerle üretiliyor! En organiği burada bulunuyor, herkes kilo kilo alıyor

Modern makinalar reddediliyor, geleneksel yöntemlerle üretiliyor! En organiği burada bulunuyor, herkes kilo kilo alıyor

Çiğ köftelerin olmazsa olmazı olarak biliniyor en güzel lezzet onunla çıkıyor. Üreticiler modern makineleri reddediyor tamamen geleneksel yöntemlerle üretiyor. Kasabı başladı üreticinin yüzü güldü.

Hatay'ın Antakya ilçesinde büyüdükçe büyüyen nar ağaçları verimi ile üreticiyi sevindiriyor. Her sezonunun başlaması ile birlikte üreticilerde büyük bir sevinç yaşadı. Günümüzde modern makinelerin kullanıldığı o işlem tamamen el yöntemiyle hallediliyor hiçbir katkı bulunmadan organik ürünler sofralardaki yerini alıyor.

HATAY'IN VERİMLİ HASADI

Hatay'ın Antakya ilçesine bağlı Ekinciler Mahallesi'nde nar sezonu başladı. Üreticiler topladıkları ürünleri nar ekşisi yapmak için hummalı bir şekilde çalışıyor. Günümüzde çoğunlukla modern makinelerle sıkılan ürünler yöre halkı tarafından reddediliyor. Bir araya gelen mahalle sakinleri geleneksel yöntemlerle el emeği ile nar ekşisi üretiyor.

nar-eksisi-yapimi-kapak.jpg

Tamamen organik bir şekilde üretilen nar ekşisilleri hem yöre halkı tarafından hem de gelen turistler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Ekinciler Mahallesi'nde nar ekşisi üreticiliği yapan bir kişi “Gerçek nar ekşisi budur” diyerek doğal ve katkısız ürünlerin önemine değindi. Ürünlerin hem yerel hem de dış pazarda ilgi gördüğünü belirten vatandaşlar sezonun bereketli geçmesi ve doğal lezzetlerin sofrada yer alması gerektiğini söyledi.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN