Herkesin sofrasında vardı! Ünlü peynir markasında ölümcül salgın paniği: Apar topar kapatıldı

Herkesin sofrasında vardı! Ünlü peynir markasında ölümcül salgın paniği: Apar topar kapatıldı

Herkesin severek tükettiği ünlü peynir markasında ölümcül salgın paniği yaşandı. Mahkeme karar verdi tüm ürünler apar topar raflardan indirildi. Herkesin sofrasında bulunan ünlü peynir markası uzun süredir salgınla mücadele ediyor. İşte tüm detaylar…

Herkes tarafından sevilen ve sofralarda sık sık karşımıza çıkan ünlü peynir markası 2014 yılından bu yana listeria salgınıyla karşı karşıya kalıyor. Salgına neden olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla toplatılan ürünler dikkat çekerken Adalet Bakanlığı bu kararın ölümcül bir salgınla bağlantılı olduğunu da duyurdu.

TÜM ÜRÜNLER GERİ ÇAĞRILDI

Peynir markası öncelikle ürünleri sessiz sedasız sınırlı bir sayıda geri çağırma süreci başlatırken Şubat ayından bu yana ve daha sonra satılan 60'dan fazla ürünü kapsayacak şekilde geniş bir yelpazeye yayıldı. Hamile kadınlar ve yeni doğanlar kapsamında 65 yaş ve üzeri ile birlikte bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin risk altında olduğu belirtildi.

Recall For Cheese Product Due To Potential Listeria Contamination

Listeria salgını ile birlikte enfeksiyon belirtileri çoğunlukla kontamine gıda tüketiminden yaklaşık 2 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Ateş, kas ağrısı, bulantı, yorgunluk, kusma ve ishal gibi semptomlarla kendini gösteren belirtilerin ilerlemesi durumunda daha ciddi bir sonuç olarak baş ağrısı, sert boyun, denge kaybı ve nöbetler gibi ağırlaşarak ilerlemektedir.

ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURUYOR

Kaliforniya merkezli Rizo-Lopez firması, 2014 yılından bu yana listeria salgınıyla baş ederken ABD Adalet Bakanlığı bu kararın ölümcül bir salgınla bağlantılı olarak alındığını da belirtti. BD Doğu Bölgesi Bölge Mahkemesi tarafından onaylandığı belirtilen karar ile birlikte hastalık kontrol ve önleme merkezlerinin söz konusu salgının 11 eyalette en az 26 kişiyi etkileyeceği aktarıldı.

Daha önce yiyenler dikkat etsin! Dev peynir markası her yerden toplatıldı

Salgın nedeniyle 23 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirilirken iki kişinin hayatını kaybettiği de kayıtlara geçti. Ölümlerden birinin 2017 yılında California'da diğerinin ise 2020 yılında Teksas'ta yaşandığı aktarıldığı. CDC, 2017 ve 2021 yılları arasında salgın üzerinde yaptığı incelemeler ile birlikte belirli bir marka üzerinde yoğunlaşamamıştı Ocak ayında hawaii'de yapılan denetimler ile birlikte Rizo Brothers Aged Cotija isimli peynir markasında salgın hastalık tespit edildi. Konu hakkında yeni bir soruşturma açılırken Adalet Bakanlığı Sivil Dairesi Başkanı Brian M. Boynton, "Gıda üreticileri, sorumluluklarını yerine getirmediklerinde ve halk sağlığını tehlikeye attıklarında yaptırımlarla karşılaşacaklardır" sözlerine dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN