"Sadece Hristiyan sığınmacıları alacağız"

"Sadece Hristiyan sığınmacıları alacağız"

Fransa'nın Roanne şehrinin belediye başkanından skandal bir açıklama geldi. Cumhuriyetçi Parti'nin Belediye Başkanı Yves Nicolis, sadece Hristiyan sığınmacıları kabul edeceklerini söyledi, Müslüman sığınmacılara terörist imasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 24 bin sığınmacıyı kabul etme kararını açıklamasının ardından, Roannes kentinin sağcı Belediye Başkanı Yves Nicolis'ten skandal bir açıklama geldi. "Kentin kapıları sadece Suriye'de IŞİD'in baskılarına hedef olan Hristiyan azınlığa açık olacak" dedi.

"Hristiyan olmanın başlı başına garanti olduğunu" ileri süren Nicolin, "kabul edecekleri sığınmacıların gizli terörist olma ihtimaline karşı bu politikayı izleyeceğini" iddia etti.

Gerçekten baskıdan kaçıp kaçmadıklarını kontrol edeceklermiş

Belediye Başkanı, Suriye’den gelen Kürt, Yezidi ve Şii sığınmacıların da gerçekten baskıdan kaçtıklarını anlamak için kontrolden geçirileceklerini ve sadece ekonomik nedenlerle göçenlerin kente girişine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı François Hollande, bugün basına yaptığı açıklamada, Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin Fransa'nın da üzerine düşeni yapacağına işaret ederek, ‘’2 yılda 24 bin sığınmacıya kapılarımızı açmaya hazırız" demişti.

Hollande ayrıca, sığınmacıların durumuyla ilgili Paris'te uluslararası bir konferans düzenlemek istediklerini söylemişti.

PARİS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN