Mohamed Elneny kimdir ve nerelidir? Galatasaray Mohamed Elneny için harekete geçti

Mohamed Elneny kimdir ve nerelidir? Galatasaray Mohamed Elneny için harekete geçti

Arsenal’de top koşturan Mısırlı futbolcu Mohamed Elneny için girişimlere başlayan sarı-kırmızılılar, yıldız futbolcuyu kiralık olarak kadroya katmanın peşinde. Peki Mohamed Elneni kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Süper Lig’de kurduğu iddialı kadroyla yine şampiyonluğun en kuvvetli adayı olan Aslan, Premier Lig devi Arsenal’in yıldızı için atağa kalktı. Ön libero transferi için idari menajer Şükrü Hanedar’ın bir süredir İngiltere’de olduğu ve transfer görüşmeleri yaptığı haberlerinin ardından, ‘Mohamed Elneny kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır?’ gibi konular da merak edilmeye başlandı. Tüm gelişmeler karar.com’da…

MUHAMMED ELNENİ YA DA MOHAMMED ELNENY KİMDİR?

11 Temmuz 1992'de Mısır'ın Mahalla kentinde doğan 1,80'lik ön libero Mohamed Elneny, futbola başladığı ülkesinin El Ahly takımının U19 kategorisinden 2018 yılında Arab Contr. U19 takımına transfer oldu. 2010 yılında da bu kulübün A Takımıyla maçlara çıkan yıldız futbolcu, 2013'te Basel'de kiralık olarak top koşturdu. Daha sonra 640 bin avro bonservis bedeliyle Basel'e transfer olan Mohamed Elneny, 2016 yılında Premier Lig devi Arsenal'e 12,5 milyon avro karşılığında transfer oldu. Geçen sezon Arsenal'le 8 maça çıkan Mohamed Elneny, toplamda 379 lig maçında forma şansı buldu. Avrupa Ligi'nde de 7 maç oynayan Mohamed Elneny, 1 golle takımına katkı sağladı.

19-08/07/mesut-ozil-1217628.jpg

GALATASARAY’DA MOHAMMED ELNENY SESLERİ

Sarı-kırmızılılar, ön libero transferi için girişimlerini tüm hızıyla devam ediyor. Galatasaray’ın idari menajeri Şükrü Hanedar bir süredir İngiltere'de transfer görüşmelerini sürdürüyor. Morgan Schneiderlin ve Tiemoue Bakayoko isimleri gündemde olsa da Hanedar'ın Arsenal’de top koşturan ön libero Mohamed Elneny için girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. Arsenal'de çok fazla forma şansı bulamayan Mohamed Elneny'nin kulübü ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray, Mısırlı ön liberoyu bir seneliğine kadrosuna katmak istiyor. 8 milyon avro güncel piyasa değeri olan oyuncuyu İngiliz ekibi de kiralamaya sıcak bakıyor. Arsenal, 2016 yılında Elneny'i Basel'den 12,5 milyon avroya kadrosuna katmıştı. Mısır Millî Takım forması da giyen Elneny geçen sezon Arsenal formasıyla 17 maçta forma şansı bulmuştu.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN