3 orman yangını çıkaran çobanın ifadesi pes dedirtti: Görevlilere kızdım, yaktım

3 orman yangını çıkaran çobanın ifadesi pes dedirtti: Görevlilere kızdım, yaktım

Antalya'nın Manavgat ilçesinde son bir ay içinde 3 ayrı yerde çıkan ve toplam 4 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangınların faili çoban Murat Kaya, jandarma tarafından yakalandı. Kaya'nın yangınları kasten çıkardığı ifadesinde itiraf ederek "ormanda gördüğü bazı aksaklıkların düzeltilmesi için gerek orman işletme müdürlüğü gerek elektrik dağıtım şirketini aradığını, gelen giden kimse olmayınca, görevlilerin gelmemesine kızdığı için ormanı yaktığını" anlattı. Kaya, tutuklandı.

Manavgat'ta son bir ay içinde Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda çıkan 3 orman yangınının faili çoban Murat Kaya (33) jandarma tarafından yakalandı. Kaya'nın yangınları kasten çıkardığı ifadesinde itiraf etmesi üzerine tutuklandı.

Yangınların sürekli son yıllarda doğal güzelliğiyle ülke gündeminde yer alan Tazı Kanyonu çevresinde meydana gelmesi ve bölgenin işletmesinin yapılan ihale sonucunda Manavgat Belediyesi'ne verilmesini de dikkate alan JASAT ekipleri, Gaziler Mahallesi çevresinde araştırmalarını yoğunlaştırdı. En son 3 Temmuz'da çıkan yangının ardından yapılan araştırma sonucunda şüphelinin, bölgede çobanlık yapan Murat Kaya olduğu tespit edildi.

"GÖREVLİLERİN GELMEMESİNE KIZDIĞIM İÇİN ORMANI YAKTIM"

Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan Kaya, 3 Temmuz'daki yangınla, 9 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde Gaziler Mahallesi'nde toplam 4 hektarlık orman alanının zarar gördüğü 2 ayrı yangını da kendisinin çıkardığını itiraf etti. Kaya ifadesinde, "ormanda gördüğü bazı aksaklıkların düzeltilmesi için gerek orman işletme müdürlüğü gerek elektrik dağıtım şirketini aradığını, gelen giden kimse olmayınca, görevlilerin gelmemesine kızdığı için ormanı yaktığını" anlattı. Jandarmada işlemleri tamamlanan Murat Kaya, sevk edildiği adliyede savcıya da benzer ifade verdi.

Şüpheli Kaya, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Kasten orman yakmak' suçundan tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN