Türkiye’nin tarih ve kültür hazineleri artık 17 farklı dilde: Dijital sesli rehberlik hizmeti genişliyor

Türkiye’nin tarih ve kültür hazineleri artık 17 farklı dilde: Dijital sesli rehberlik hizmeti genişliyor

Türkiye’nin tarih ve kültür mirası artık 17 dilde dünyaya tanıtılıyor. SICPA Türkiye’nin dijital sesli rehberlik uygulamasıyla, 42 müze ve örenyeri hakkında detaylı bilgiye erişim sağlanırken, işaret dili desteğiyle de herkes için erişilebilir bir kültürel deneyim sunuluyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı müze ve örenyerlerinde ziyaretçilere yeni bir kültürel deneyim sunuluyor. Türkiye’nin zengin tarihini ve kültürel mirasını dünyaya tanıtmak için kapsamlı projelere imza atan SICPA Türkiye, 42 müze ve örenyerinde 17 dilde dijital sesli rehberlik hizmetini kullanıma sundu. Topkapı Sarayı’ndan Göbeklitepe’ye, Nemrut Dağı’ndan Patara’ya kadar uzanan bu hizmet ağı, yerli ve yabancı ziyaretçilerin Türkiye’nin kültürel hazinelerini kendi dillerinde keşfetmelerini sağlıyor.

SICPA Türkiye’nin geliştirdiği ve mobil cihazlara kolayca indirilebilen “Türkiye’nin Müzeleri” uygulaması sayesinde, ziyaretçiler bulundukları müze veya örenyerine ilişkin bilgileri kendi dillerinde dinleyebiliyor. Hizmet, işaret dili de dahil olmak üzere Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, Arapça, Japonca, Rusça, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Yunanca, Ukraynaca, Farsça, Korece ve Flemenkçe gibi geniş bir dil yelpazesini kapsıyor. Özellikle işaret dili desteği, hazırlanan videolar üzerinden sunularak, tüm ziyaretçilere erişilebilir bir deneyim sağlanıyor.

TÜRKİYE'NİN KÜLTÜREL MİRASI DİJİTALDE HAYAT BULUYOR

SICPA Türkiye, yalnızca dijital sesli rehberlik uygulamasıyla değil, kültür ve turizme yönelik projeleriyle de dikkat çekiyor. Gece Müzeciliği projesiyle Hierapolis ve Efes antik kentlerini aydınlatarak ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunan firma, sosyal sorumluluk projeleriyle de öne çıkıyor. “Hacivat ve Karagöz Müzede” etkinliği ile bugüne kadar 5 bin çocuğu müzelerle buluşturan SICPA Türkiye, Arkeoloji Öğrencileri Keşif Destek Programı ile de gençlerin ülkenin dört bir yanındaki müze ve örenyerlerini keşfetmesine olanak tanıyor. Tüm bu projeler, Türkiye’nin kültürel değerlerini koruma ve tanıtma misyonunu destekliyor.

DAHA BİLİNÇLİ VE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ BİR KÜLTÜREL DENEYİM

17 dilde sunulan sesli rehberlik hizmeti, müze ve örenyerlerini gezen ziyaretçilere kapsamlı bir kültürel perspektif kazandırmayı hedefliyor. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, bulundukları mekanların tarihi ve kültürel önemini derinlemesine öğrenerek, daha bilinçli bir gezi deneyimi yaşıyor. Uygulamanın sunduğu rehberlik, yalnızca mekanların detaylarını anlatmakla kalmayıp, Türkiye’nin kadim tarihini tüm dünyaya daha etkili bir şekilde ulaştırma amacını taşıyor.

Bu kapsamlı dijital rehberlik hizmeti ile SICPA Türkiye, kültür mirasının erişilebilirliğini artırarak, Türkiye’nin eşsiz zenginliklerini küresel bir seyirciye taşımayı sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN