Contemporary İstanbul’a fahiş bilet fiyatı tepkisi! Öğrenci fuara 850 lirayı nasıl versin?

Contemporary İstanbul’a fahiş bilet fiyatı tepkisi! Öğrenci fuara 850 lirayı nasıl versin?

Bu yıl 19. kez Tersane İstanbul’da kapılarını açan Contemporary İstanbul sanat fuarı da zamlanan bilet fiyatları ile tartışmaların odağında. Fuarın giriş biletleri önceki yıla göre yüzde yüz zamlandı, hafta sonu tam bilet 1.250, öğrenci ise 850 liraya satıldı. Şair Birhan Keskin fahiş fiyatlara “Demek ki sadece zenginler arasında sizin sanatınız” eleştirisi yaparken, birçok kullanıcının paylaşımlarında farın özellikle öğrencilere ücretsiz olması gerektiği görüşleri öne çıktı.

SALİHA SULTAN

Ekim, kültür sanat sezonuna uygun olarak birçok sanat etkinliği ile birlikte geldi. Sanat dünyasını canlandıran, sanatçılar için bir vitrin olmaktan çok daha fazlası olan etkinlikler, sanatı halka daha da yakınlaştırmayı amacıyla sanatseverlerle buluşuyor. Ancak Türkiye’deki ekonomik krizle birlikte artan bilet fiyatları son iki yıldır sanatseverin, özellikle öğrencinin cebini yakıyor. Bu yıl 19. kez Tersane İstanbul’da kapılarını açan Contemporary İstanbul sanat fuarı da zamlanan bilet fiyatları ile tartışmaların odağında.

2023’te bilet fiyatları öğrenci 300, tam 450 lira olan Contemporary İstanbul’un bu seneki giriş fiyatları hafta sonunda tam bilette 1.250, öğrencide ise 850 liraya çıkarıldı. Hafta içi giriş fiyatları ise tam bilette 1.000, öğrenci biletinde 700 lira oldu. 23 Ekim’de 2.500 liralık vip ön izleme bileti ile kapılarını açan ve dün sona eren fuarın yüzde yüzden fazla zamlanan giriş ücretleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

saliha2.jpg

BİRHAN KESKİN: SADECE ZENGİNLER ARASINDA

Contemporary İstanbul’un fahiş giriş fiyatlarına tepki veren isimler arasında şair Birhan Keskin de yer aldı. Keskin, X hesabından yaptığı paylaşımda “Contemporary İstanbul giriş ücreti 1250. Öğrenci girişi 850. Sanat züppe olamaz” ifadelerini kullandı. Keskin, ek olarak parantez içinde “Demek ki sadece zenginler arasında sizin sanatınız” görüşünü aktardı. Başka bir kullanıcı da yorumlarda Keskin’in görüşüne katılarak “Öğrenciler için ücretsiz olmalı. Yetişkin sanatseverler için de aşırı pahalı. Ne kadar ülke gerçeklerinden kopuklar! “ diye yazdı.

Hafta sonu fuarı ziyaret etmek isteyen ancak bilet fiyatlarını görünce şaşkınlığa uğrayan birçok kullanıcının paylaşımlarında Contemporary İstanbul’un özellikle öğrencilere ücretsiz olması gerektiği görüşleri öne çıktı. Sanatseverlerin yaptıkları eleştiriler arasında fuarın bu yıl Akbank Sanat partnerliğinde gerçekleşmesine rağmen giriş fiyatlarının fahiş olması da yer aldı. Fuarların sanatı daha erişilebilir kılması beklenirken, Contemporary İstanbul’un sanatla etkileşime geçmek isteyen kişi sayısını artırmak yerine azaltması şaşkınlık yarattı. Türkiye’nin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul’un 19. edisyonu, 23-27 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlendi. Akbank ana partnerliğinde gerçekleşen fuar, bu sene 14 ülkeden 53 galeriye ev sahipliği yaptı.

BİLET SATIŞ POLİTİKASI TİCARET FUARINI ANIMSATTI

İlk yıllarında girişlerin ücretsiz olduğu Contemporary İstanbul’da bu sene satın alınan biletin türü belirleyici oldu. Biletini hafta içi bileti olarak alanlar sadece hafta içi, tek giriş şeklinde kullanabildi. Hafta sonuna denk gelen 26 ve 27 Ekim biletleri ise günlük olarak satıldı. 26 Ekim için bilet alan, o gün gidemediği takdirde ertesi gün bu bileti kullanamadı. Biletlerde iade, iptal veya değişim de yapılmadı. Tersane İstanbul’da ücretsiz otopark olmadığı için fuara aracı ile gidenler otopark ücret ödedi. Fuar biletini fuarın internet sitesi üzerinden alanlar ek olarak 30 lira hizmet bedeli ödedi. Fuarın internet sitesinde yer alan bilet politikası sanat fuarından çok bir ticaret fuarının şartlarını anımsattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN