Milyonlarca insan bağımlısı oldu: Dubai çikolatası neden popüler oldu?

Milyonlarca insan bağımlısı oldu: Dubai çikolatası neden popüler oldu?

Dubai çikolatası, antep fıstığı ezmesi ve künefe dolgulu bir sütlü çikolata tarifi olarak 2024’te TikTok’un en popüler yemek trendlerinden biri haline geldi. Mucidi, Dubai'de yaşayan Mısır kökenli İngiliz Sarah Hamouda. Çikolata, yemek fenomeni Maria Vehera'nın TikTok’ta yaptığı incelemenin ardından viral hale geldi. Güçlü tatlar ve ilgi çekici görselliğiyle dikkat çeken çikolata, kısa sürede dünya çapında popülerlik kazandı.

Dubai çikolatası, 2024’te TikTok'un en popüler yemek trendlerinden biri haline geldi. İçerisinde antep fıstığı ezmesi ve künefe dolgusuyla dikkat çeken bu çikolata, Birleşik Arap Emirlikleri’nde butik bir çikolata mağazasında yaratıldı ve kısa sürede küresel bir fenomene dönüştü.

TikTok’ta yemek fenomeni Maria Vehera’nın yaptığı inceleme videosu, İngilizce içerikler arasında viral hale gelirken, #dubaichocolate etiketiyle 100 milyondan fazla görüntülendi. Kullanıcılar Instagram gibi diğer platformlarda da kendi ev yapımı Dubai çikolatası tariflerini paylaşmaya başladı ve bu trend kısa sürede Türkiye’deki perakende çikolatacılar arasında da popüler hale geldi.

DUBAİ ÇİKOLATASININ HİKAYESİ: SARAH HAMOUDA

Dubai çikolatasının arkasındaki isim, Mısır kökenli İngiliz çikolata üreticisi Sarah Hamouda. Dubai’de yaşayan Hamouda, bu çikolatayı ilk kez hamilelik döneminde bir yan uğraş olarak geliştirdi. 2021’de piyasaya sürdüğü ürün, başlangıçta sadece günlük birkaç sipariş alıyordu. Ancak çikolatanın TikTok’ta viral olmasının ardından Hamouda'nın günlük satışları 500 adete kadar yükseldi. 200 gramlık çikolata tabletleri 20 dolardan satışa sunulurken, çikolatalar sadece BAE'deki Deliveroo uygulaması üzerinden belirli saatlerde sipariş edilebiliyor. Artık 10 kişilik bir ekiple üretim yapan Hamouda, çikolataları kiralık bir mutfakta hazırlıyor ve Kanada'dan Romanya'ya kadar dünyanın dört bir yanından sipariş talepleri aldığını belirtiyor.

TİKTOK'UN BESLENME TRENDLERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

TikTok, günümüzde yemek kategorisinde 1 milyardan fazla videoya ev sahipliği yapıyor. Bu platformun genç kullanıcıları üzerindeki etkisi büyük: İngiltere merkezli MyFitnessPal ve Dublin Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Z ve Y kuşağından kullanıcıların yüzde 57’sinin TikTok’taki beslenme trendlerinden etkilendiğini ortaya koydu. Kullanıcılar düzenli olarak platformdaki yemek trendlerini deniyor ve bu durum, yeni tariflerin hızla popülerleşmesini sağlıyor.

NEDEN DUBAİ ÇİKOLATASI VİRAL OLDU?

Viral paylaşımların ardında genellikle bazı ortak faktörler bulunuyor. Duygusal bir bağ kurma, ilişki kurulabilirlik ve paylaşılabilirlik, bir içeriğin viral hale gelmesinde önemli etkenler. Dubai çikolatası da bu özellikleri barındırıyor: İçeriğiyle dikkat çekici bir tat sunması, kullanıcıların benzer içeriklerle ilgilenmesi ve paylaşımlarının artmasıyla, TikTok algoritması tarafından daha geniş kitlelere ulaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN