NATO Genel Sekreteri Rutte doğruladı: Kuzey Kore askerleri Rusya'da

NATO Genel Sekreteri Rutte doğruladı: Kuzey Kore askerleri Rusya'da

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ardından NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de Kuzey Kore'nin Rusya'ya asker gönderdiğini doğruladı. Askerler, Ukrayna'nın ağustos ayında yoğun saldırılar gerçekleştirdiği Kursk bölgesinde konuşlandırıldı. Rutte bu gelişmeyi, "Putin'in giderek artan çaresizliğinin bir işareti" olarak tanımladı.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, bugün yaptığı açıklamada Ukrayna'daki ihtilafın "tehlikeli bir şekilde arttığını" ve hem Avrupa'da hem de Kore'de güvenliği tehlikeye atabileceği gerekçesiyle Kuzey Kore birliklerinin Rusya'ya konuşlandırıldığını doğruladı.

Ukrayna istihbaratı, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah ve işçi tedarik ettiğini, yaklaşık 11 bin Kuzey Koreli piyadenin ülkenin doğusunda eğitim gördüğünü iddia etmişti.

Euronews'ta yer alan habere göre Rutte, Kursk bölgesine Kuzey Kore askerlerinin konuşlandırılmasının, "Kuzey Kore'nin Rusya'nın yasa dışı savaşına devam eden müdahalesinde önemli bir tırmanışı temsil ettiğini" belirtti.

'PUTIN'İN ÇARESİZLİĞİ'

Rutte'ye göre 600 bin Rus askerinin öldüğü veya yaralandığı bir savaşta dış desteğe güvenmek, "Putin'in giderek artan çaresizliğinin bir işareti".

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de geçen hafta yaptığı açıklamada, Rusya'daki Kuzey Kore askerlerinin varlığını doğrulamış ancak bu askerlerin ortak savaşçı olarak hareket edip etmedikleri konusunda yorum yapmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN