Cem Garipoğlu’nun mezarı üzerinden çıkan poşetteki kan izleri kime ait belirlenemedi: Yeniden inceleme talebi

Cem Garipoğlu’nun mezarı üzerinden çıkan poşetteki kan izleri kime ait belirlenemedi: Yeniden inceleme talebi

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarındaki poşetin detaylı bir inceleme için yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Münevver Karabulut'un ailesi, yıllardır süren adalet arayışında önemli bir adım daha atarak, Cem Garipoğlu'nun mezarında bulunan poşetin yeniden incelenmesi için resmi başvuruda bulundu. Avukat Rezan Epözdemir, bu incelemenin davanın seyrine etki edebileceğini vurguladı.

Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun mezarından çıkarılan 30 santimetre boyutundaki poşetin incelemesi sonuçlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı, poşetten alınan örnekleri analiz etti.

YENİDEN İNCELEME TALEBİ

İnceleme sonucunda poşette kan izleri tespit edildi; ancak bu kan örneklerinin hangi canlıya ya da kişiye ait olduğu belirlenemedi. Bu durum üzerine, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, yeni bir inceleme talebinde bulundu.

Epözdemir'in başvurusunda, "Sonuç olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından bu poşetle ilgili yürütülen çalışmalarda sağlıklı bir sonuç elde edilememiştir," ifadesine yer verildi.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda, poşetin İstanbul Cerrahpaşa Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü veya İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeniden incelenmesi ve rapor hazırlanması talep edildi.

Karabulut ailesinin avukatı aracılığıyla sunulan dilekçe, savcılık tarafından kabul edildi. Şimdi savcılığın, ailenin bu talebiyle ilgili bir karar vermesi bekleniyor.

MEZARDAN ÇIKAN POŞETTE KAN İZİ

İstanbul Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı'nda gerçekleştirilen incelemelerde, Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan şüpheli poşet, UV ışık taraması, renk reaktif testi ve DNA izolasyon yöntemleriyle detaylı bir şekilde analiz edildi. Hazırlanan raporda, poşetin içinde kan örneği bulunduğu belirtilirken, naylon poşetin üzerinde vücut sıvısı örneğine rastlanmadığı, iç kısmından alınan kan örneğinin ise insan kanı olmadığı tespit edildi.

Raporda ayrıca, poşetin üst kenarındaki düğümde epitel hücre olabileceği düşünülerek alınan sürüntü örneğinin de genetik analizlere yanıt vermediği kaydedildi. Poşetin üzerinde herhangi bir iz tespit edilememesi, olayın karmaşıklığını artırdı. Avukat Rezan Epözdemir, "Poşetin üst kısmındaki düğüm ve içinden alınan kan örnekleri genetik incelemelere yanıt vermedi. Bu nedenle İstanbul Üniversitesi Adli Tıp ve Adli Bilimler Enstitüsü'nden ek incelemeler talep edeceğiz," ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cem Garipoğlu, 2009 yılında İstanbul Bahçeşehir'de Münevver Karabulut’u vahşice öldürmekle suçlanmıştı. Garipoğlu'nun 2014'te cezaevinde intihar ettiği iddiaları, ölen kişinin kimliği hakkında çeşitli soru işaretlerine yol açmıştı. Bu belirsizlikler, Karabulut ailesinin avukatları aracılığıyla fethi kabir işleminin yapılmasını gerektirmişti. Garipoğlu’nun mezarında bulunan 30 santimetre büyüklüğündeki düğümlenmiş şeffaf poşet, kamuoyunda büyük bir merak uyandırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN