Yenidoğan Çetesi soruşturması büyüyor: Şikayetlerin sayısı 350'ye ulaştı

Yenidoğan Çetesi soruşturması büyüyor: Şikayetlerin sayısı 350'ye ulaştı

Türkiye'yi sarsan 'yenidoğan çetesi' skandalında CİMER ve savcılıklara yapılan şikayetlerin sayısı 350'ye ulaştı.

İstanbul'da, 12 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da dahil olduğu ve bebeklerin özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirilerek ölümlerine sebebiyet verildiği iddia edilen skandala ilişkin soruşturma derinleşiyor. Bu olayda, hastaların belirli hastanelere yönlendirilip haksız kazanç sağlandığı öne sürülüyor ve mağdur sayısı giderek artıyor. Şu ana kadar 350 kişi, bebeklerinin ölümünden sorumlu tutulan kişiler hakkında şikayette bulundu.

SORUŞTURMA SÜRECİ VE İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, 22'si tutuklu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. İddianameye göre, ölen 10 bebek "maktul" olarak tanımlanırken, beş kişi "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü ise "suçtan zarar gören" sıfatıyla yer alıyor. Sağlık şirketleri ve bazı hastaneler ise "malen sorumlu" olarak davaya dahil edildi. İlk duruşmanın 18 Kasım'da yapılmasına karar verildi.

ŞİKAYETLERİN SAYISI 350’YE ULAŞTI

İddianameye konu olan hastanelerde bebeklerini kaybeden aileler, başsavcılığa giderek şikayetlerini dile getirdi. Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden 100, toplamda ise 350 şikayet yapıldı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise yetki alanı dışındaki şikayetleri ilgili adliyelere yönlendirdi.

“12 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ” BAĞLANTISI

Olayda dikkat çeken detaylardan biri, 12 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının hastaları belirli hastanelere yönlendirdiği iddiası oldu. İddianameye göre, bu sevkler sırasında acil durumdaki bebekler, önceden belirlenen özel hastanelere gönderildi. Buradaki yenidoğan ünitelerinde gerekli tedaviyi alamayan bebeklerin ölümlerine neden olunduğu öne sürüldü.

Mağdur Aileler Adalet Arayışında
Mağdur aileler, olayın üzerine kararlılıkla giderek, adaletin tecelli etmesini istiyor. Şikayetlerini sürdüren aileler, yetkililerden bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ciddi adımlar atılmasını talep ediyor. 18 Kasım'da başlayacak duruşma öncesinde kamuoyunda büyük bir ilgi ve tepki bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN