Kemal Tanca kimdir? Ünlü markanın kurucusu Kemal Tanca vefat etti

Kemal Tanca kimdir? Ünlü markanın kurucusu Kemal Tanca vefat etti

Ünlü ayakkabı markası Kemal Tanca'nın kurucusu vefat etti. Kemal Tanca yaşlılığa bağlı olarak bakım tedavisi görüyordu. Peki Kemal Tanca kimdir? Nereli ve şirketi ne zaman nasıl kurdu?

Kemal Tanca ayakkabılarının kurucusu Gazanfer Kemal Tanca Şirinevler Hizmet Hastanesi genel yoğun bakımda tedavi görüyordu. 1925 yılında doğan Kemal Tanca yaşlılığa bağlı bakım hastası idi. Ünlü marakanın kurucusunun hayatını kaybettiği bildirildi. Peki Kemal Tanca kimdir?

Kemal Tanca markası, Kemal Tanca tarafından 1950 yılında kuruldu.Türkiye’de 93 tane mağazası bulunan Kemal Tanca, 93 mağazasının da tamamını kendine ait olarak tuttu ve yüzde 90 yurtiçinde ürettiği ürünlerinin yüzde 10’luk kısmını ise Fransa, İspanya ve İtalya’dan ithal ediyor. 

KEMAL TANCA KİMDİR?

Gazanfer Kemal Tanca, 1925’de doğdu. Adanalı olan Kemal Tanca doğduğu sıralarda babası ayakkabıcılık yapıyordu. Babasından bu mesleği iyice öğrenen Kemal Tanca, bölgede tanınan bir isim haline geldikten sonra İstanbul’a ayakkabıcılık yapmaya gelir. İstanbul’da ayakkabıcılık yapacağı bölgeyi iyice araştıran Kemal Tanca, Laleli’de küçük bir atölye açtı. Çalışkan ve azimli olan Kemal Tanca, başlarda biraz zorluk çekti ise de aile bireylerinin de yardımı ile işini genişletmeyi başardı.

1950 yılında Kemal Tanca ve dört oğlu birlikte ilk ayakkabı atölyesini açtılar. Bu atölye, şimdi yüzü aşkın şubesi olan bir markaya döndü. Kamuoyu tarafından pek bilinmeyen bir işadamı olan Kemal Tanca’nın oğlu Tamer Tanca’yı da yanında yetiştirmiş ve bu konuda kendisi gibi ayakkabının inceliklerini öğretmiştir. 2002 yılında bu birliktelik ile atölye sayısını dörde çıkardı Kemal Tanca. Türkiye’de yüzü aşkın bir mağaza sayısına ulaşan Kemal Tanca, daha sonra yurtdışında da mağazalar açmaya başladı. Sırasıyla İspanya, Portekiz, Fransa, Almanya ve İtalya’da mağazalar açan Kemal Tanca, yıllık bir milyondan fazla ayakkabı satışına ulaştı.

2012 yılında ise oğlu Tamer Tanca ile davalık oldu. Kemal Tanca, aynı isimli sitelerden satış yapan oğlu Tamer Tanca’ya dava açtı. Oğlu, Kemal Tanca’nın 2000 yılında isim kullanma hakkını kendilerine verdiğini savunmuşlardır. 1925 doğumlu Kemal Tanca yaşlılığa bağlı bakım hastası idi.

Tanca 7 Ağustos'tan bu yana Şirinevler Hizmet Hastanesi genel yoğun bakımda tedavi görüyordu.

OĞLU İLE MAHKEMELİK OLMUŞTU

60 yıllık ayakkabı markası “Kemal Tanca’nın” kurucusu 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yapan oğlu Tamer Tanca'yı mahkemeye verdi.

Türkiye'nin 60 yıllık ayakkabı markası “Kemal Tanca’nın” kurucu ortağı 87 yaşındaki Gazanfer Kemal Tanca, kendisinden izin almadan internetten satış yaptığını ileri sürdüğü oğlu Tamer Tanca ile mahkemelik oldu.

“Kemal Tanca” markasının kullanımını yıllar önce oğullarına devrettiğini belirten Tamer Tanca’nın talebi üzerine mahkeme babanın, dava vekaletnamesinin düzenlendiği tarihte hukuki ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verdi.

KEMAL TANCA AYAKKABI MARKASI

Kemal Tanca markası, Kemal Tanca tarafından 1950 yılında kuruldu ve böylece ayakkabı sektöründe yenilikçi, cesur ve kararlı adımlar ile yürüyerek 50 yılı aşkın süredir 28 kente yayılarak gitgide daha büyük hedeflere ulaştı. Üç kuşaktır öncülük ederek sizlerin arayışlarını ve beklentilerini doğru noktasında ayakkabı üreten ve her koleksiyonunun daha büyük bir zevkle özgür adımlar atmak için sizin stil zevkinizi hayal ederek tasarımlarını gerçekleştirdi. Yalnız bay ve bayan ayakkabı modellerinde değil, deri aksesuarları sizlere sunmakta ki becerisini de yine sizden aldığı ilhamı dikkate alarak gerçekleştirdi.

16-11/03/kemal-tanca.jpg

Türkiye’de 93 tane mağazası bulunan Kemal Tanca, 93 mağazasının da tamamını kendine ait olarak tuttu ve yüzde 90 yurtiçinde ürettiği ürünlerinin yüzde 10’luk kısmını ise Fransa, İspanya ve İtalya’dan ithal ediyor. Kemal Tanca 1950’li yıllardan bu yana her an yeni modeller ve koleksiyonlar tamamlayarak hayatlarınızın en önemli yerinde hizmet veriyor.

Bugünler de yeni dünya ve yeni moda alışkanlıkları ile kurmuş olduğu Tanca Plus mağazalarında Calvin Klein, Versace, Jeans Just, Cavalli, Fornarina, Armani, Jeans, Ferro Milano gibi dev dünya markaları ile ürünlerini buluşturarak bu mağazalarda satışa sunmaktadır. Türkiye’nin dört bir yanından mağazaları bulunan bu ünlü marka olduğu klasik tasarım ayakkabılar ile bay ve bayanların gönlünü fethetmek ve her koleksiyonu büyük bir merak içerisinde beklenmektedir.

Kemal Tanca mağazalarının bulunduğu iller Trabzon, Şanlıurfa, Tekirdağ, Samsun, Sakarya, Mersin, Ordu, Konya, Malatya, Kocaeli, İzmir, Kayseri, İskenderun, İstanbul, Gaziantep, Isparta, Eskişehir, Elazığ, Edirne, Erzurum, Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Bursa, Bodrum, Bolu, Balıkesir, Edremit, Antalya, Ankara, Aksaray, Antakya, Adana ve Afyon illeri ve bazı ilçeleridir.

İstanbul’da Doğan ve 60 yıl varlığını sürdüren Kemal Tanca markası bugün 28 kentte hizmet vermekte ve yeni yerlere adım atmanın heyecanını duymaktadır. Günümüzde Baba mirasını devralarak ayakkabı yönetim kurulu başkanı olarak seçilen Tamer Tanca başarılarının altında yıllardır babasının benimsemiş olduğu görüşler olduğunu öne sürmektedir. Daha çocukluk yıllarından bu yana atölyedeki ustalardan ayakkabı yapımı konusunda bilgi alan ve nasıl yapıldığını en ince detaylarına kadar öğrenen Kemal Tanca’nın çocukları usta ellerden köşede kesme model çizimi, sayacılık ve tasarım gibi işlerin nasıl yaptıklarını öğrencilerle uyguladılar. Bu şekilde başarıyı elde ettiklerini inanan Tamer Tanca bugün 28 kentte 72 mağaza ile var olmayı samimi ve el yapımı ürünlere bağlı olduğunu düşünüyor. Vizyonlarından asla vazgeçmeden doğru zamanda doğru adımlar atarak büyümeyi sağlayan Kemal Tanca teknolojik gelişimleri de takip ederek kaliteden ödün vermeden büyümeyi sürdürmekte.

Yurt dışına da mal vererek bayilik talebi gerçekleştiren 40’a yakın teklif olsa da yıl sonunda bu projeler ancak hayata geçirilecek ve ilk adımda Almanya’da açılacak.

Ünlü ayakkabı markası Kemal Tanca'nın kurucusu vefat etti. Kemal Tanca yaşlılığa bağlı olarak bakım tedavisi görüyordu. Peki Kemal Tanca kimdir? Nereli ve şirketi ne zaman nasıl kurdu?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN