iOS'a geçmek kolaylaşıyor

iOS'a geçmek kolaylaşıyor

Apple iOS 9 ile birlikte Android için de bir uygulama yayınlayacak. Move to iOS adını taşıyan bu uygulama, Android kullanıcılarını kolayca iPhone’a taşıyacak.

Android ve iOS arasındaki savaş hiç bu kadar çetin olmamıştı. iPhone 6 ve 6 Plus ile büyüyen ekran, pek çok Android kullanıcısının Apple saflarına geçmesine neden oldu. Şimdi ise iOS 9 ile şirket yeni bir numara daha hazırlıyor: Move to iOS uygulaması.

Bu uygulama adından da anlaşılacağı üzere Android kullanıcılarına yeni aldıkları iOS cihaza geçişi kolaylaştırmayı hedefliyor. Android uygulamasını indiren kullanıcılar, tüm kişi listelerini, mesaj geçmişlerini, fotoğraf, video, yer imi, e-posta hesabı, takvim ve hatta duvar kağıtlarını güvenli bir biçimde kablosuz olarak iPhone’a veya iPad’e aktarabiliyor.

Uygulamaları aktarmak mümkün olmasa da, Move to iOS uygulaması Android’de kullandığınız uygulamaları tespit ederek, iPhone’da size benzer uygulamaları önerebiliyor. Bu şekilde geçiş yaptıktan sonra App Store’a giriş yaptığınızda, daha önce kullandığınız ücretsiz uygulamaları "Önerilen Uygulamalar" başlığı altında görürken, ücretli uygulamalar ise iTunes İstek Listesi’nde yer alacak. 

Dün gerçekleşen WWDC etkinliğinde tanıtılan Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 9 sonbahar sezonunda yayınlanacak. Move to iOS uygulamasının da aynı dönemde Google Play Store’da yerini alması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN