iOS 9’da iPhone pil ömrü nasıl uzayacak?

iOS 9’da iPhone pil ömrü nasıl uzayacak?

Apple, iOS 9 ile birlikte iPad, iPhone ve iPod touch’ı kapsayan iOS ekosistemine dahil cihazlarda pil ömrünü artıracaklarını iddia ediyor. Peki bu nasıl başarılacak?

Apple, mobil cihazları için mevcut işletim sistemi iOS 8’in sonraki versiyonu iOS 9’u Haziran ayının başında tanıttı. Beta aşamasında olan işletim sistemi sürümü için App Store’dan indirme tarihi için Eylül ayını beklemek gerekecek.

iOS 9’da en çok dikkat çeken yeniliklerden biri de şarj dayanıklılığını artıran bir dizi özellik. Peki iPad ve iPhone’un şarj süresini artırma iddiasındaki özelliklerin neleri kapsadığını biliyor musunuz? İşte size birkaç özellik ile birlikte iOS 9’un pil performansını artırıcı yapısı…

Öncelikle bazı yeni kullanım alışkanlıklarından yardım alınıyor. Masada iPhone’unuzun yüzü masaya bakacak şekilde duruyorsa bildirim gelse dahi ekran ışığı yanmıyor. Apple, iOS 9’da bunu yakınlık sensörü ile sağlayacak.

15-06/15/191hi9o5rzbrgjpg.jpg

iOS 9 ile gelecek Düşük Güç Modu adlı özellik ise üç saate kadar şarj dayanıklılığını geliştirmeyi hedefliyor. Şarj durumunuz yüzde 10 ya da yüzde 20 seviyesine gerilediğinde ekranınızda bir uyarı beliriyor ve Düşük Güç Modu’nu aktif edebiliyorsunuz. Ardından bildirimler kapatılıyor, ekran parlaklığı düşürülüyor, ekran uyku moduna daha hızlı şekilde geçiyor ve arka plandaki uygulamalar kapatılıyor.

Örneğin duvar kağıdı, animasyonlu olanlardan mı seçildi, kapatılıyor; sonuç olarak şarj süresini artıracak çoklu faktörler devreye giriyor ve süre artıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN