Uykuya dalmanızı kolaylaştıracak mucizevi bitki: Uyumadan önce bir tutam yiyin sonra mışıl mışıl uyuyun

Uykuya dalmanızı kolaylaştıracak mucizevi bitki: Uyumadan önce bir tutam yiyin sonra mışıl mışıl uyuyun

Güne sağlıklı ve mutlu bir başlangıcın yolu rahat ve kaliteli bir uykudan geçiyor. Ancak, stres ve kaygı ya da farklı sağlık sorunlarından kaynaklı olarak uyku sorunu yaşayanların sayısı oldukça fazla. Eğer siz de geceleri uyku sorunu yaşıyorsanız, uykuya dalmanızı kolaylaştıracak mucizevi bitki belli oldu. Bu bitkiden uyumadan önce bir tutam yiyin sonra mışıl mışıl uyuyun…

ESMAGÜL KOÇAK

Uyku bedensel dinlenme sağladığı gibi zihinsel fonksiyonları da yenileyen bir dönemdir. Sağlıklı bir vücut ve kaliteli bir yaşam için uykunun kalitesi ve süresi oldukça büyük önem taşıyor. Aksi durumda ise istenmeyen çeşitli sağlık sorunları baş gösteriyor.

Özellikle günümüzde gelişen yaşam koşullarına bağlı olarak birçok kişi uyku sorunuyla mücadele ediyor. Gece yatağa erken girmesine rağmen saatlerce bir sağa bir sola dönenler içinse çözüm aslında oldukça basitmiş. Yatağa girer girmez deliksiz bir uyku çekmeniz için ihtiyacınız olan tek şey bu bitki…

dereotunun-uykuya-etkileri-1.jpg

DOĞADAN GELEN UYKU İLACI

Uyku problemleri mi yaşıyorsunuz? Her gece saatlerce tavana mı bakıyorsunuz? Hiç merak etmeyin, doğanın size bir hediyesi var: Dereotu!

Evet, doğru duydunuz. Dereotu sadece lezzetli bir garnitür değil, aynı zamanda uyku düzenini de düzenlemeye yardımcı oluyor. Peki, dereotu nasıl uyku yapıyor?

Dereotu, apigenin adlı bir flavonoid içeriyor. Apigenin, beyindeki GABA reseptörlerini uyararak sakinleşmeye ve rahatlamaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda melatonin hormonunun üretimini de teşvik ediyor. Melatonin ise uykuya dalma sürecini kolaylaştıran ve uyku kalitesini artıran bir hormondur.

dereotunun-uykuya-etkileri-2.jpg

DEREOTUNU NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Yatmadan önce bir bardak dereotu çayı içebilirsiniz.

Salatalarınıza veya yemeğinize dereotu ekleyebilirsiniz.

Dereotu yağı kullanarak rahatlatıcı bir masaj yapabilirsiniz.

DEREOTU KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

Hamile veya emziren kadınlar dereotu kullanmadan önce doktora danışmalıdır.

Dereotu alerjiniz varsa kullanmamalısınız.

Herhangi bir sağlık sorununuz varsa dereotu kullanmadan önce doktora danışmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN