Mansur Yavaş duyurdu: Herkes bunu bekliyordu! Belediyeye 300 personel alımı yapılacak

Mansur Yavaş duyurdu: Herkes bunu bekliyordu! Belediyeye 300 personel alımı yapılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankaralıları sevindirdi. Belediye bünyesinde 300 personel alımı yapılacağını duyuran Mansur Yavaş, görüşmelerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapıldığını açıkladı. İşte tüm detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi Merkez istasyonunda çalışacak itfaiye eri alımı yapılacağını açıkladı. Göreve başlayan 149 itfaiye eri için düzenlenen yemin törenine katılan Mansur Yavaş, 300 kişilik yeni kadroyu işaret etti. İşte tüm detaylar…

544 PERSONEL ALINDI

Tören öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, 2019 yerel seçimlerinde göreve geldiğinde Ankara'da itfaiyenin 154 aracı olduğunu belirtti. Yeni alınan araçlarla birlikte bu sayının 292'ye yükseltildiğini dile getiren Yavaş, alımların hala devam ettiğini söyledi. 764 personel olduğunu ifade eden Mansur Yavaş, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümünden mezun olan toplamda 544 personel alımı yapıldığını da vurguladı.

Mansur Yavaş: Çevre Bakanımızla görüştük, 300 itfaiye eri almamıza izin verecek - Son Dakika Ankara Haberleri

Mansur Yavaş, “Şu anda sayımızı 1146'ya çıkarmış bulunuyoruz. 48 olan yaş ortalaması 40'a indi, daha da indireceğiz. Mevcut istasyon sayımızı yeni yapılan istasyonlarla beraber 48'e yükselttik. İncek, Çakırlar, Bağlum, Haymana, Etimesgut, Nallıhan ve Akyurt yeni istasyonlarına kavuştu. Hurdacılar sitesine yeni istasyon inşaat çalışmaları devam ediyor ve yakında bitirilecek. Çamlıdere ve Temelli istasyonlarımızın inşaatları bitmek üzere" şeklinde konuştu.

300 İTFAİYE ERİ ALIMI YAPILACAK

2023 yılı boyunca meydana gelen 9.054'ü yangın olmak üzere 28.465 olaya müdahale edildiğini belirten Mansur Yavaş, 2024 yılının ilk 6 ayında 6.026'sı yangın olmak üzere 16.652 olaya müdahale edildiğini söyledi. 2024 yılının ilk 7 ayında 55.961 kişiye sertifikalı seminer tatbikat ve hizmet içi eğitim verildiği de vurgulandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş itfaiye erleri yemin törenine katıldı - HABER ANKARA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüşmelerin yapıldığına dile getiren Mansur Yavaş, “Biz 500 itfaiye eri daha talep etmiştik. Sanıyorum 300 civarında itfaiye eri almamıza izin verecek. Ve onları da yine aynı şekilde bu okullardan mezun olmuş, tamamı liyakate dayalı, bu işin eğitimini görmüş bomba gibi gençlerden inşallah oluşturacağız. Ve sizlerin daha iyi çalışmanız için elimizden geleni yapacağız. Bu tür hizmetlerde liyakat olmazsa olmazdır. Yaş da önemlidir. Onun için gençleştirmek durumundayız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN