Patatesin yanına bir tutam ekleyen bir tane filiz göremez! Hem tazecik tutuyor hem de ömrünü uzatıyor

Patatesin yanına bir tutam ekleyen bir tane filiz göremez! Hem tazecik tutuyor hem de ömrünü uzatıyor

Aldığınız patatesleri uzun süre saklamak için bu yöntemi deneyin. Hem uzun süre tazeliğini koruyor hem de ömrünü uzatıyor. İşte patateslerdeki filizlenmeyi önleyen mucizevi bitki…

Hem Türkiye'de hem de dünyada en çok tüketilen besinlerin başında yer alan patatesler hızlı bir şekilde bozulan ürünler arasında görülmektedir. Özellikle sıcak havalarda en sık etkilenen ürünlerin başında patates gelirken tazeliğini ve ömrünü uzatmak için uygulanabilecek yöntemlerde araştırılıyor. Satın aldığınız patateslerin uzun ömürlü olması için bu yöntemi mutlaka denemelisiniz. Patatesten yukarı doğru uzayan filizleri önlemek için o bitkiden yararlanın. İşte patateslerdeki filizlenmeyi önleyen mucizevi bitki…

SAKLAMA KOŞULLARINA DİKKAT!

Patatesleri ister kızartma ister közleme isterseniz de haşlama olarak tüketin ancak filizlenlenmiş olarak tüketmeyin. Mutfaklarda en sık tüketilen ürünlerden biri olan patates kimsenin mutfağından da eksik kalmıyor. Fakat yanlış taklama koşullarında muhafaza edilen patateslerin kısa süre içerisinde filizlendiği yeşillendiği ya da çürüdü görülmektedir. Patatesleri uygun saklama koşullarında daha uzun süre tazecik tüketebilirsiniz.

Balkonda patates nasıl saklanır? Nelere dikkat edilmeli? – Evim

Patateslerin serin, karanlık ve iyi havalandırılmış yerlerde muhafaza edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu patatesleri buzdolabında değil kiler ya da bodrum gibi serin ve karanlık bir yerde saklamanız daha uygun olacaktır. Güneş ışığı patateslerin yeşillenmesine neden olurken sollenin adlı bir toksinin oluşumu bu durumu tetiklemektedir.

PATATESLER NASIL SAKLANIR?

Patatesleri doğru koşullarda doğru bir şekilde saklamak gerekirken bununla beraber kağıt ya da file torbalardan da yararlanmanız gerekmektedir. Bu sayede ürünlerin hava alması sağlanırken nem birikiminin önüne geçip hızlı çürümesini de engellemiş olacaksınız.

Patates Nasıl Saklanır: Tomurcuklanmasın, Çürümesin! - Yemek.com

Aynı zamanda patates ve soğanları da farklı yerlerde saklamak gerekmektedir. Soğanlardan salgılanan etilen gazı patateslerin hızlı bir şekilde filizlenmesine neden oluyor. Bununla birlikte patateslerin arasına birkaç tane adaçayı yaprağı eklemekte filizlenmenin önüne geçmektedir. Aynı zamanda patates ve soğan gibi ürünleri beyaz eşyaların yanına da konumlandırmamak önemli bir detaydır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN