Nükhet Duru, MS hastalığı ile mücadelesini ilk kez anlattı: Pes etmedim, kalktım yürüdüm

Nükhet Duru, MS hastalığı ile mücadelesini ilk kez anlattı: Pes etmedim, kalktım yürüdüm

Ünlü şarkıcı Nükhet Duru, genç yaşta yakalandığı MS hastalığını nasıl yendiğini anlattı. O zamanlar hastalığın adını bile bilmediğini dile getiren sanatçı, "Pes etmedim kalktım yürüdüm. Yeşilçam filmi gibiydi" dedi.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Nükhet Duru, Sibel Arna'nın YouTube kanalında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Mahmure", "Sevda", "Ben Sana Vurgunum" gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan Duru, genç yaşta MS (Multipl Skleroz) hastalığı ile nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Yıllar önce bu zor hastalığa yakalandığını belirten sanatçı, doktorların bile o dönemde hastalığı tanımakta zorlandığını ifade etti. Ancak Duru, kararlılığı ve içgüdüsel gücüyle hastalığı yenmeyi başardığını dile getirdi.

51654.jpg

'ADINI BİLE BİLMİYORDUM'

Duru, "Benimki çok erken yaşta yakalandığım ve çok erken kurtardığım bir hastalık. Adını bile bilmiyordum o zaman hastalığın. Daha belirgin de değildi. Doktorlar da bilmiyordu." dedi.

'PES ETMEYECEĞİM DEDİM KALKIP YÜRÜDÜM'

Hastalığı nasıl yendiğini anlatan ünlü sanatçı, "Sadece hani bugün konuşuluyor ya sürekli internet ortamında. 'Beyin gücü', 'beyine emir veriyorsun', konuştuğunu o duyuyor, bedenin duyuyor' falan... Ben bunu bilmeden içgüdüsel olarak 'Hayır ben buna pes etmeyeceğim' demişim. Ve öyle kalkıp yürüdüm. Yani inan her gün 3 adımla, Yeşilçam filmi gibiydi. Her gün 3 adımla başladım ve sonra 'aaa' dedim, atıverdim sopayı." dedi.

6454651.jpg

'KORTİZON TEDAVİSİNDEN ŞİŞİYORUM 'DOLGUYU KAÇIRMIŞ' DİYORLAR'

Duru, kortizon tedavisi gördüğü için zaman zaman estetik iddialarıyla gündeme geldiğini ancak bu duruma aldırış etmediğini belirterek, "Hastalığım için kortizon tedavisi görmem gerekiyor. Birazcık şişiyorum. ‘Dolguyu kaçırmış’ diyorlar. Ben de bozuntuya vermiyorum. 'Haklısın şekerim' diyorum. Ama öyle değil işte" ifadelerini kullandı.

32132132.jpg

'NEŞEM YERİNDE DEĞİLKEN BİLE ÖYLE DAVRANIRIM'

Her zaman neşesiyle dikkat çeken 70 yaşındaki sanatçı, "Aştığım şeylerin üzerine şikayet etmeyi sevmem. Neşem yerinde değilken bile öyle davranırım. Çünkü bu hem çevrenize yansıyor hem de insan kendi neşeli olduğuna inanıyor. Bunu herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN