Ne deniz ne baraj! O ilde serinlemek isteyen kendini oraya atıyor! Dışarısı 39 içerisi -10 derece

Ne deniz ne baraj! O ilde serinlemek isteyen kendini oraya atıyor! Dışarısı 39 içerisi -10 derece

Ne deniz, ne de baraj! O ilde serinlemek isteyenler kendilerini hemen oraya atıyor! Dışarısı 39 derece sıcaklıkla kavruluyor ama içerisi eksi 10 derece...

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, önümüzdeki günlerde Elazığ'da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği şehirde, serinlemek isteyen vatandaşlar Buzluk Mağarası'na yoğun ilgi gösteriyor.

MAĞARANIN SICAKLIĞI EKSİ 10 DERECE

Sıcaktan bunalan vatandaşlar Buzluk mağarasına akın etti

Elazığ şehir merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunan tarihi Harput Mahallesi'ndeki Buzluk Mağarası, iç sıcaklığının eksi 10 derecenin altına düştüğü ender doğa harikalarından biri olarak biliniyor. Yaklaşık 150 metre uzunluğundaki mağara, sıcak havadan bunalan ziyaretçilere serinleme imkânı sunuyor. Mağaranın derinliklerine inildikçe soğukluk artıyor ve bu durum bazı ziyaretçiler için zorlayıcı olabiliyor.

Buzluk Mağarası'nı ziyaret edenlerden Barış Yıldırım, dışarıdaki aşırı sıcaklardan kaçmak için burayı tercih ettiklerini belirterek, "Dışarıda çok sıcak, evde yanıyoruz. Arada kuzenimle gelip burada serinliyoruz. Aşağıya çok inemiyoruz çünkü çok soğuk. Ancak bu Elazığ sıcağında burası gerçekten harika oluyor. İçerisi çok serin ve güzel, sadece ışıklandırma eksikliği var, restore edilse daha da güzel olur" dedi.

buzluk-magarasi-nerede.jpg

İstanbul'dan gelen Semih Yüce ise arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için geldiklerini ve mağaranın doğa harikası olduğunu vurguladı. Yüce, "Bugün buraya arkadaşlarımla serinlemeye geldik. İlk defa geldiğim bu mağara, dışarıdaki 40 derecelik sıcaklığa karşın içerisi eksi 5 derecelerde. Gerçekten çok etkileyici bir doğa harikası" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN