Fırını bununla temizleyin, tüm yağlar ovalamadan akıp gidiyor! Deneyince bu kolaymış diyeceksiniz

Fırını bununla temizleyin, tüm yağlar ovalamadan akıp gidiyor! Deneyince bu kolaymış diyeceksiniz

Zorlu fırın temizliğine kolay yollu çözüm önerisi geldi. Fırına bununla temizleyen yağları ovalamadan çıkarıyor. Dene yani bu kadar kolay mıymış diyor. İşte fırın temizlemenin en kolay yöntemi…

Ev hanımlarının en büyük problemi fırın temizlemektir. Ancak bu süreci daha kolay bir hale getirmek için birçok farklı yöntem bulunuyor. Fırınınızı ilk günkü kadar temiz bir hale getirmek için bulaşık makinesi tabletinin mucizevi etkisinden yararlanır. Bu sayede fırınlarınız hem pırıl pırıl olacak hem de yemekleriniz çok daha lezzetli pişecek. İşte fırın temizlemenin en kolay yöntemi…

FIRIN TEMİZLEMENİN KOLAY YOLU

Temizlemek genelde zahmetli ve zaman alıcı bir iş olarak görülüyor. Ancak evde bulunan kolay malzemeler ile oldukça pratik bir temizleme sağlayabilirsiniz. Bunun için elinizde olması gereken tek ürün bulaşık makinesi tabletidir. Bulaşık makinesi tabletlerine güçlü formülleri sayesinde yağ ve yanmış yemek kalıntılarından etkili bir şekilde arındırabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Tabletiyle Fırın Temizliği: Sonuçlar Karşısında Şaşıracaksınız!

Gerekli Malzemeler

1 adet bulaşık makinesi tableti

Su

Sünger veya bez

Eldiven (isteğe bağlı)

Kabul Edelim Bu Bir Eziyet! Ama Size Çok Özel Önerilerimiz Var. İşte En Pratik Fırın Temizleme Yöntemleri

Fırın temizliği için sırasıyla izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Öncelikle fırın içerisine tamamen boşaltınız.
  • Benim de haftalığını çıkararak ayrı bir yerde temizlemeniz gerekiyor.
  • Daha sonra bir kap veya kase içerisine su doldurduktan sonra bulaşık makinesi tabletini içerisine atıp çözülmesini bekleyiniz.
  • Ardından bu karışımı süngerimizle ya da bezimizle fırın yüzeyine uygulayınız.
  • Fırının her köşesine bu çözeltiyi uyguladıktan sonra yağ ve kirin yoğun olduğu bölgelere daha çok uygulayarak kolay bir temizlik sağlayıp bilirsiniz.
  • Kirlerin yumuşaması için en az 15-20 dakika kadar beklemeniz gerekiyor.
  • Süreç içerisinde fırının kapağının kapalı olduğundan emin olunuz.
  • Gittiğiniz sürenin ardından elinize bir eldiven giyerek sünger veya bez yardımıyla fırının iç yüzeyine hafifçe o olayınız.
  • Daha önce uyguladığımız yoğun ovalama işlemi artık geride kalacak hafifçe bez yardımıyla sildiğinizde yağ lekelerinin çıktığını fark edeceksiniz.
  • Son olarak, temiz bir bez veya süngerle fırının içini temiz suyla durulayın. Bulaşık makinesi tabletinin kalıntılarından tamamen arındığından emin olun.
  • Fırın içerisinde kuru bir bezle kuruladıktan sonra fırın raflarını yerine yerleştirerek kullanabilirsiniz

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN