Kim Milyoner'e damga vuran soru! En zor soruları bilen yarışmacıyı petrol sorusu yaktı

Kim Milyoner'e damga vuran soru! En zor soruları bilen yarışmacıyı petrol sorusu yaktı

ATV’nin sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster yarışması yine gündeme bomba gibi düştü. Hem soruyla hem cevabıyla şaşırtan o anlar sosyal medyada da gündem oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

ATV ekranlarının sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster? geçtiğimiz günlerde ilginç bir soruya ev sahipliği yaptı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu yarışmada, 300.000 TL'lik soru sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı. İşte, sosyal medyada büyük ilgi gören o soru ve detaylar...

yeni-proje-38.jpg

SOSYAL MEDYADA KONU OLAN PETROL SORUSU

Yarışmada sorulan ve dikkatleri üzerine çeken soru şu şekildeydi:

"Hangisinin bilinen petrol rezervi, diğer üç seçeneğin bilinen petrol rezervlerinin toplamının yaklaşık iki katıdır?"

A - Bahreyn

B - Fas

C - Ürdün

D - Türkiye

Yarışmacı, bu soruya A şıkkı Bahreyn cevabını verdi. Ancak doğru cevap D şıkkı Türkiye olarak belirlendi. Bu yanıt, sosyal medyada geniş yankı buldu ve yarışmacı, yanlış cevap vererek yarışmaya veda etti.

yeni-proje-40.jpg

DOĞRU CEVAP NEDEN TÜRKİYE?

Sosyal medyada büyük bir tartışma yaratan bu soru, Türkiye'nin petrol rezervlerinin diğer üç ülkenin toplamından daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye'nin sahip olduğu büyük petrol rezervleri, Bahreyn, Fas ve Ürdün gibi ülkelerin toplam rezervlerinden yaklaşık iki kat daha fazla. Bu bilgi, petrol rezervleri konusunda daha derinlemesine bir anlayış sağlayarak, izleyicilerin konuya olan ilgisini artırdı.

yeni-proje-41.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN