Deprem sonrası ortaya çıktı, 60 yıllık soruna çare oldu! Köyün 3 yerinden fışkırıyor: Köylü düğün bayram etti

Deprem sonrası ortaya çıktı, 60 yıllık soruna çare oldu! Köyün 3 yerinden fışkırıyor: Köylü düğün bayram etti

Depremden sonra ortaya çıktı, 60 yıllık sorunun çaresi oldu! Köyün 3 yerinden fışkırıyor, köylünün düğün bayram etmesine sebep oldu...

Osmaniye'nin Bahçe ilçesine bağlı Çolaklı köyünde yaşanan su sorunu, İl Özel İdaresi'nin geliştirdiği yenilikçi bir proje sayesinde büyük ölçüde çözüldü. Köyde uzun yıllardır devam eden su sıkıntısı, bir çobanın hayvanlarını otlattığı sırada fark ettiği su kaynaklarıyla son buldu. Söz konusu su, kurulan güneş enerji santrali (GES) yardımıyla köydeki evlere ulaştırıldı.

DEPREMLERDEN SONRA KEŞFEDİLEN KAYNAKLAR

Çolaklı köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 61 yaşındaki Adnan Öztürk, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından hayvanlarını otlattığı yaklaşık 500 metre rakımdaki arazide yeni bir su kaynağı keşfetti. Durumu İl Özel İdaresi'ne bildiren Öztürk’ün ihbarı üzerine bölgede başlatılan çalışmalar sonucunda, 3 farklı içme suyu kaynağı tespit edildi. Bu gelişme, yıllardır su sorunu yaşayan 130 haneli köyde büyük bir sevinçle karşılandı.

GES İLE SU KÖYLERE TAŞINIYOR

Bölgedeki kaynakları değerlendirmek amacıyla hızlı bir şekilde harekete geçen İl Özel İdaresi, proje kapsamında 32 panellik bir güneş enerji santrali kurarak kaynaklardaki suyu pompalama sistemiyle köyün su deposuna aktardı. Depodan evlere ulaştırılan su, hem içme suyu hem de sulama suyu olarak köy halkının kullanımına sunuldu. Bu sistem sayesinde su sorununun büyük bir kısmı çözüldü.

"SU SORUNU YÜZDE 80 ORANINDA ÇÖZÜLDÜ"

Köy muhtarı Adem Sönmez, yaptığı açıklamada, yaklaşık 60 yıldır su sıkıntısı çektiklerini belirterek, yeni bulunan su kaynağının içilebilir olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Depremden sonra tespit edilen su kaynakları için yaptığımız başvurunun ardından sağ olsun devletimiz gereken çalışmayı yaptı. Suyumuz içilebilir çıktı. Valiliğimizden, İl Özel İdaresinden Allah razı olsun. Çok minnettarız" diyen Sönmez, köydeki su sorununun büyük oranda giderildiğini ve vatandaşların artık rahat bir nefes aldığını vurguladı.

Sönmez, köydeki suyun yüzde 80 oranında çözüldüğünü ifade ederek, "Şu an köyümüzde su sorunu yüzde 80 oranında çözüldü, çok mutluyuz. Ekiplerin yardımıyla içme ve sulama suyu olarak ayrı ayrı aktarıldı. Bahçelerimize kapalı sistem sulama yaptık. Böylelikle vatandaşlarımız ürünlerini yetiştiriyor. İçme suyu da fazlasıyla yetiyor" şeklinde konuştu.

Su kaynağını bulan Adnan Öztürk de suyun keşfedilmesinden sonra kısa sürede çözüm sağlayan ekiplere teşekkür etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN