İşte Dünyanın En Güzel 23 Plajı! Türkiye'den Bir Tek O Plaj Listeye Girmeyi Başardı!

İşte Dünyanın En Güzel 23 Plajı! Türkiye'den Bir Tek O Plaj Listeye Girmeyi Başardı!

Dünya üzerinde bulunan en güzel plajlar, birbirinden güzel coğrafyalara sahip ve doğal güzellikleri sayesinde mutlaka görülmeye değer. Üstelik listede Türkiye'nin güney kıyısında yer alan ve eşsiz güzelliğe sahip Kaputaş plajıda yer alıyor.

Deniz ve kumu ile ön plana çıkan fakat her anlamda eşsiz güzelliğe sahip olan dünyanın en iyi plajlarını sizler için bir araya getirdik. Mükemmel görünen mavi suları ile dünyanın en iyi 23 plajı adeta herkesi büyülüyor. Listenin içerisinde, Türkiye'nin güney kıyısında bulunan ve adeta cennet gibi olan Kaputaş plajıda yer alıyor. İşte dünyanın en güzel 23 plajı.

1-006.jpg

DREAMLAND PLAJI, BALİ

Endonezya'daki Bali, hayatınız boyunca en az bir kez gitmeniz gereken yerlerden biridir. Güneybatı kıyısındaki Bukit Yarımadası'ndaki Dreamland Plajı gibi güzel plajlardan en az birinde biraz zaman geçirdiğinizde daha da iyi.

2-004.jpg

WHİTEHAVEN PLAJI, WHİTSUNDAY ADALARI, AVUSTRALYA

Avustralya'nın Whitsunday Adaları'ndaki Whitehaven Plajı, yedi kilometrelik (dört mil) beyaz kumlar ve turkuaz sularla dolu çarpıcı bir plajdır. Oradayken kamp yapabilir ve barbekü yapabilirsiniz, ancak bunu yapmak için tekne, Jetski, deniz uçağı veya helikopterle seyahat etmeniz gerektirecek yol yok.

3-003.jpg

SEVEN MİLE PLAJI, CAYMAN ADALARI

Grand Cayman Adaları'ndaki Seven Mile Plajı, muhteşem bir kumlu mercan plajıdır. Karayip güneşinin doğuşundan ve batışından en iyi şekilde yararlanmak için o sabah veya akşam sahil boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

4-002.jpg

GİZLİ PLAJ, ISLAS MARİETAS, MEKSİKA

Gizli Plaj veya Playa del Amor, Meksika'nın kuzeybatı kıyısındaki bir takımada olan Marieta Adaları'ndan birindedir. Adaya tekneyle ulaşıyorsunuz ve bu plaja erişim, Pasifik okyanusuna bağlı bir su tünelinden yüzerek veya kanoyla.

5-004.jpg

HORSESHOE KÖRFEZİ, BERMUDA

Göründüğü gibi, at nalı gibi bir kıvrımda olan bu Bermuda koyu, güneş tutkunları, yüzücüler, şnorkelle yüzenler ve meraklı fotoğrafçılar için popüler bir mekandır. Çocuklar için güvenli bir şekilde yüzebilecekleri bitişik bir plaj da dahil olmak üzere herkes için bir şeyler vardır.

6-003.jpg

LUCKY BAY, AVUSTRALYA

Lucky Bay, Avustralya'nın güneybatı kıyısında yer almaktadır. Kum saf beyaz, su berrak, turkuaz ve sakin. Bölge balina gözlemciliği, şnorkelli yüzme ve yüzme ile ünlüdür ve evet, bu Milli Park'ta sahilde bir veya iki kanguru bile görebilirsiniz!

7-002.jpg

DOMUZ PLAJI, EXUMAS, BAHAMALAR

Bu kumsalın bulunduğu bu ada, Big Major Cay, insanlar tarafından bulunmayabilir, ama domuz sıkıntısı yok! Bahamalar'ın Exuma bölgesindeki Pig Beach, tropik sularda yanınızda yüzecek olan, homurdanan da olsa dost canlısı bir domuz ailesine ev sahipliği yapıyor.

8-002.jpg

LA CHİVA PLAJI, VİEQUES, PORTO RİKO

Porto Riko'daki Vieques Adası'ndaki Playa La Chiva, Karayip Denizi'nde uzun bir kum şerididir. Daha önce Blue Beach olarak bilinen plaj, Ulusal Yaban Hayatı Sığınağının içindedir. Kendi kum yamanıza sahip olmak ve ağaçların yakınında barınak bulmak için yeterli alan var.

9-002.jpg

NAVAGİO PLAJI, ZAKYNTHOS ADASI, YUNANİSTAN

Navagio Plajı, Yunan Adaları'ndaki Zakynthos kıyısında açık bir koy. Bu, plajın ortasındaki kumların üzerinde görebileceğiniz gerçek bir gemi enkazı, 1980'lerde bir Freightliner bir fırtına sırasında karaya oturdu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, her birinin Gemi Enkazı olarak da bilinmesi, ancak geminin kaçak mal taşıdığı söylendiği için plaj, Kaçakçılar Koyu olarak da bilinir!

10-001.jpg

TRUNK BAY, ST. JOHN, ABD VİRJİN ADALARI

Amerika Birleşik Devletleri Virgin Adası'ndaki Trunk Bay, palmiye ağaçlarıyla güvenli bir yüzme ile çeyrek mil uzunluğunda beyaz kumlu bir plajdır. Deniz yaşamını ve mercanları keşfetmek için plajın büyük bir bölümünde işaretlenmiş bir su altı şnorkelli yüzme parkuru uzanır.

11-001.jpg

WAİPİO VADİSİ SAHİLİ, BÜYÜK ADA, HAWAİİ

Hawaii'nin Büyük Adası'nın kuzeydoğu kıyısındaki Waipi'o Valley Beach, şelaleler ve devasa uçurum yüzleri ile çevrili bir alanda, kavisli siyah kumlu bir plajdır. Alışılmışın biraz dışında, ancak manzara ve su, geziyi yapanlar arasında popüler.

12.jpg

MAYA KÖRFEZİ, TAYLAND

Tayland'daki Maya Körfezi, 90'lı yıllarda Leonardo DiCaprio'nun oynadığı “The Beach” filmiyle ünlenen tropikal bir lagündür. Thara-Mu Ko Phi Phi Ulusal Parkı'nda yer alan plaja turist erişimi, mercan resifinin yenilenmesine izin vermek için 2018'de bir süreliğine sınırlandırılacaktır.

13.jpg

HAZİNE PLAJI, JAMAİKA

Treasure Beach, Jamaika'nın dört farklı körfezi kapsayan güney kıyısında, altı millik bir kum, deniz ve kayalıktır. Yakındaki kafelerin ve konaklama yerlerinin, gerçek rahat Jamaika vibe deneyimini yaşattığı söyleniyor.

14.jpg

MAVİ LAGÜN, NACULA, FİJİ

Blue Lagoon, Fiji'nin Nacula Adası'ndaki bir tatil bölgesidir. Adanın plajları ve lagünleri, tatilde dinlenmek ve oradayken şnorkelle yüzme veya dalış yapmak için bir yerin tadını çıkarmak için berrak su, beyaz kum ve pastoral yerlerdir.

15.jpg

PALM BEACH, ARUBA

Karayipler'deki Aruba adasında her iki dünyanın da en iyisini elde edebilirsiniz. Karayip Adası, Aruba. Palm Beach, lüks otellerden kumarhaneye, tatil evlerinden alışveriş merkezine kadar her şeyin bulunduğu bir bölge. Uçurtma uçurma ve şnorkelli yüzme etkinlikleri için yakınlardaki plajlardan da yararlanılır.

16.jpg

VAEROY, LOFOTEN ADALARI, NORVEÇ

Mayıs-Temmuz ayları arasında Norveç'teki Lofoten Adaları'ndaki Vaeroy adasını ziyaret edin ve gece yarısı güneşinde kumsalın tadını çıkarabilirsiniz! Popüler bir yürüyüş ve balık tutma yeri olan adaya ulaşım feribot veya helikopterle sağlanmaktadır.

17.jpg

KAPUTAŞ PLAJI, TÜRKİYE

Türkiye'nin güney kıyısındaki Kaputaş'taki plaja ulaşmak için 170 basamaklı bir yürüyüş yolundan inip kumlu vadiye ineceksiniz. Su çok çabuk derinleşir, bu nedenle tekne gezileri de sizi yakınlaştırabilir.

18.jpg

CALA GOLORİTZE, SARDUNYA

Sardunya adasının doğu kıyısındaki Cala Goloritze'ye bir saatlik yürüyüş, yürüyüşe değer, ya da oraya tekneyle ulaşabilirsiniz. Kumsal çakıllardan yapılmıştır, kayalar beyaz ve sarıdır ve su ılıktır.

19.jpg

LONG BEACH, VANCOUVER ADASI, KANADA

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası'ndaki Vancouver Adası'nın batı kıyısındaki Long Beach, kamp yapmak ve sörf yapmak için popüler bir destinasyondur. Sahilde dolaşanlar için, dalgaların karaya attığı odunlar Pasifik okyanusundan kıyılara akıyor. Yürüyüşçüler için, bitişikteki milli parkın birçok parkuru vardır.

20.jpg

CALA MİTJANA, MENORCA, İSPANYA

İspanya'nın doğu kıyısındaki Balear Adaları'ndaki Minorka'daki Cala Mitjana, berrak mavi suları olan açık bir koy. Anakarada Barselona'nın karşısında seyahat edin ve ardından erişim, yakındaki bir yoldan yürüyerek kısa bir yürüyüşle ya da küçük bir eğlence teknesinde gezinebilirsiniz.

21.jpg

RADHANAGAR PLAJI, ANDAMAN TAKIMADALARI, HİNDİSTAN

Andaman ve Nikobar Adaları'ndaki Havelock Adası'ndaki Radhanagar Plajı, ekoturizmin geliştirilmesi ve tanıtımına odaklanmıştır. Yerel olarak sadece 7 Nolu Plaj olarak bilinen, yolda kaplumbağalar, yunuslar, balıklar ve ara sıra fil bulacaksınız.

22.jpg

AGEEBA PLAJI, MISIR

Bu turkuaz renkli manzaraya bakıldığında Mısır'da büyük piramitler ve sfenksten çok daha fazlası var. Ageeba Plajı, Kahire'den arabayla bir günlük mesafedeki Marsa Matruh'tadır. Ageeba, Arapça'da "mucize" anlamına gelir.

23.jpg

DİANİ PLAJI, KENYA

Afrika'nın doğu kıyısındaki Kenya'daki Diani Plajı'nda dinlenmek ve dinlenmek, herhangi bir Afrika macerasını başlatmak veya bitirmek için harika bir yoldur. Mombasa'nın hemen güneyinde, uzun, temiz beyaz yumuşak kum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN