Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu'da fırtına bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Doğu Anadolu'da fırtına bekleniyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Iğdır, Kars ve Ağrı illerinde yarın kuvvetli fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın saatte 70 kilometreye kadar çıkabileceği konusunda uyarılarda bulundu ve olumsuz hava koşullarının yaratabileceği sorunlara karşı önlem alınması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, yarın Doğu Anadolu Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu.

Iğdır, Kars ve Ağrı illerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden saatte 60-80 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde ise rüzgarın yer yer 70-90 kilometreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

"ÖNLEMLERİNİZİ ALIN"

Bu durumun ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları ve ulaşımda aksamalar gibi sorunlara yol açabileceği ifade edildi. Meteoroloji, vatandaşların fırtına sırasında dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi. Açık alanlardan uzak durulması önerilirken, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

AKOM'dan yapılan açıklamada, Salı günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışların Şile, Beykoz, Çekmeköy ve Tuzla gibi kuzey ve doğu ilçelerde kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuldu. Kentte sıcaklıkların Çarşamba gününden itibaren tekrar mevsim normalleri üzerine yükseleceği öngörülüyor. AKOM'dan kuvvetli sağanak yağmur nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.

METEOROLOJİ'DEN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 13 il için sarı kodlu uyarı yaparak, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sel su baskınların karşı dikkatli olunması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN