Evlenecek çiftlere müjde! 1 liraya nikah salonu olur mu demeyin, belediye dev hizmeti başlattı

Evlenecek çiftlere müjde! 1 liraya nikah salonu olur mu demeyin, belediye dev hizmeti başlattı

Evlilik hazırlığında olan lakin maddi olarak çok fazla harcama yapmak istemeyen çiftlere müjdeli bir haber geldi. Yalnızca 1 lira karşılığında düğün yapabilirsiniz. Bu fırsat her ne kadar imkansız gibi görünse de o belediye çiftlere rahatlık sunabilmek için kolları sıvadı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye’de her yıl yaklaşık 550 bin çift evleniyor ve düğün hazırlıkları ile evliliğin maliyeti ortalama 500 bin TL’yi buluyor. Bu maliyetler arasında düğün salonlarının kiraları önemli bir yer tutuyor. Salon kiraları, mekanın kapasitesine göre değişiklik gösteriyor; düşük kapasiteli salonlar 20 bin TL'den başlarken, yüksek kapasiteli mekanlarda kira bedeli 150 bin TL'yi bulabiliyor.

yeni-proje-17.jpg

İZMİT'TEN ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

Ancak İzmit'te evlenecek çiftler için müjdeli bir haber var. İzmit Belediyesi, evlenmek isteyen çiftlere büyük bir mali destek sunuyor. Belediyenin sunduğu bu destekle, nikah salonları sadece 1 TL'lik sembolik bir ücret karşılığında kiralanabiliyor.

Mayıs, haziran ve temmuz aylarında İzmit Belediyesi’nin nikah salonlarını kullanarak dünya evine giren çiftlerin sayısı 1107 oldu. İzmit Belediyesi’nin evlendirme hizmeti verdiği kültür merkezleri arasında Yunus Emre Kültür Merkezi, Alikahya, Erol Olçok, Ayazma ve Şehit Ramazan Sarıkaya kültür merkezleri bulunuyor. Çiftler bu mekanlardan sadece 1 TL karşılığında faydalanabiliyorlar.

yeni-proje-18.jpg

UYGUN FİYATLI EVLİLİK SEÇENEKLERİ

İzmit Belediyesi’nin sunduğu bu destek, evlilik maliyetlerini önemli ölçüde azaltıyor ve çiftler için ekonomik bir seçenek sunuyor. Söz konusu kültür merkezlerinde yapılan nikahlar, çiftlere bütçe dostu bir evlilik deneyimi yaşama fırsatı veriyor. Evlenecek çiftler için bu sembolik ücret, düğün hazırlıklarının diğer masraflarına katkı sağlıyor ve evliliğin mali yükünü hafifletiyor.

yeni-proje-19.jpg

Bu uygulama, İzmit’te evlenen çiftler için büyük bir avantaj sunarken, diğer belediyeler ve şehirlerde benzer desteklerin olup olmadığını da merak ettiriyor. İzmit Belediyesi’nin bu yaklaşımı, düğün maliyetlerini düşürmek isteyen çiftler için önemli bir örnek teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN