Dikiz aynasındaki o mandal sadece bir şey asmak için değilmiş! Asıl özelliğini duyunca çok şaşıracaksınız

Dikiz aynasındaki o mandal sadece bir şey asmak için değilmiş! Asıl özelliğini duyunca çok şaşıracaksınız

Arabalarda bulunan dikiz aynasının altındaki mandalı birçok kişi süslerini veya kokularını asmak için kullanır. Ama asıl özelliği o değilmiş! Arabanızdaki dikiz aynasının altındaki mandalın ne işe yaradığını öğrendiğinizde şaşkına dönebilirsiniz...

Dikiz aynası, sürücülerin güvenliği için kritik bir öneme sahip. Ancak gece sürüşlerinde karşıdan gelen araçların farları dikiz aynasına yansıyarak sürücülerin gözlerini kamaştırabilir. İşte bu sorunu çözmek için tasarlanmış olan dikiz aynasının altındaki küçük mandal, gece sürüşlerinde büyük bir rahatlık sağlıyor.

DİKİZ AYNASINDAKİ MANDAL NE İŞE YARAR?

Dikiz Aynası Nedir? Değişimi Nasıl Yapılır? - arabam.com

Dikiz aynasının altındaki mandalın görevi oldukça basit ve etkili. Manuel bir dikiz aynanız varsa, bu mandalı yukarı ve aşağı hareket ettirerek kullanırsınız. Bir yönü gündüz sürüş modunda, diğer yöne çevirdiğinizde ise gece sürüş moduna geçer. Bu modda, aynanın yansıtma özelliği azalır ve gözleri kamaşan sürücüler için daha konforlu bir görüş sağlanır.

Dikiz aynasının camı düz olmayıp bir ucu diğerinden daha kalın bir yapıya sahiptir. Mandalı çevirdiğinizde ise aslında ışığın içinden geçme şeklini ve nasıl geri yansıyacağını değiştirirsiniz. Gündüz sürüş modunda, ışığı ve görüntüleri yansıtan aynanın arka yüzeyi kullanılırken, mandalı çevirerek ve ayna camının yönünü değiştirerek, önden gelen ışığın yansımasını azaltırsınız.

Bazı yeni araç modellerinde ise otomatik karartma özelliği bulunmaktadır. Bu sistem, aracın önündeki ve arkasındaki ışık farkını ölçerek, arkadan gelen ışık önden daha fazlaysa aynayı otomatik olarak karartır. Böylece sürücünün gözleri kamaşmaz ve daha güvenli bir sürüş sağlanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN