Bunu gören sinekler fellik fellik kaçıyor! Sinekleri korkutan renkler belli oldu! Herkes bu renk giyinecek

Bunu gören sinekler fellik fellik kaçıyor! Sinekleri korkutan renkler belli oldu! Herkes bu renk giyinecek

Yaz aylarının baş belası sivrisinekler can sıkıcı bir hal almaktan kaçacak. Sinekleri korkudan tir tir titreten o renk belli oldu. Bu rengi gören sivrisinekler kaçacak delik arıyor. Artık herkes üzerinde bu rengi yer verecek. İşte sivrisineklerin nefret ettiği o renk…

Sivrisineklerin görsel algılama yetenekleri sınırlıdır. Kan bulmak için farklı bir duyu mekanizması kullanan sivrisinekler üzerinde yapılan araştırma doğrultusunda ilginç bir detay ortaya çıktı. Sivrisineklerin fellik fellik kaçtı o renk sizin kurtarıcınız olacak. Artık herkes bu renk giyinmek isteyecek.

SİVRİSİNEKLERİ KÖR EDİYOR

Yapılan araştırmalar doğrultusunda sivrisineklerin bazı renklerden hoşlanmadığı ortaya çıktı. Kırmızı, turuncu, siyah ve cam göbeği gibi renklerin sivrisinek çekimini azaltabileceği aktarıldı. Görsel algılama yetenekleri sınırlı olan sivrisinekler kan bulmak için alternatif algılama yeteneklerinden yararlanmaktadır. Sivrisinek savunma stratejilerinin yeniden düşünülmesine olanak tanıyan bu yöntem insanlara da farklı bir kaçış alanı sağlıyor.

Sivrisinekler hangi renkleri seviyor, hangilerinden kaçıyor? - Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri | Cumhuriyet

Kırmızı, turuncu, siyah ve cam göbeği gibi renkler sivrisineklerin çekimini nasıl etkilediği araştırıldı. Bu da sizin kaçmanız için etkili bir yöntem olacak. Washington Üniversitesi tarafından ele alınan konu 'Aedes aegypti' türü dişi sivrisineklerin çeşitli görsel ve koku sinyallerine verdiği tepkiler incelenerek ortaya çıktı.

Küçük test odalarında renkler noktalar sunularak sivrisineklerin tepkileri ölçüldü. Nature Communications dergisinde yayınlanan araştırma sonuçları doğrultusunda sivrisineklerin Özellikle kırmızı, turuncu, siyah ve cam gibi renklerine doğru uçtuğu ancak yeşil mavi ve mor renklere ilgi göstermediği açıklandı. Bunun yanı sıra sivrisineklerin karbonhidrat kokusu olmayan ortamlarda renklere tepki göstermediği de aktarıldı.

SİVRİSİNEKLER NEDEN KIRMIZIYI SEVER?

Yapılan araştırmalar doğrultusunda kesin bir açıklama yapılmamış olsa dahi kırmızı rengin sivrisineklerin insan cildini algıladıkları renk tonuna benzemesi nedeniyle bu rengin cazip bir hal aldığını belirtti.

Sivrisinekleri Hangi Renkler Çekiyor? - Foto Galeri - Memurlar.Net

Ehrlich Pest Control'dan Nancy Troyano, ışığın İnsan derisi ile etkileşim halinde olması durumunda cilt pigmentasyondan bağımsız olarak kırmızımsı bir renk yansıttığı Bu durumun da Sineklerin konaklarını bulmalarına yardımcı olduğu aktarıldı.

Entomolog Timothy Best, Sivrisineklerin görsel keskinliklerinin zayıf olduğunu belirterek kan bulmak için başka algılama mekanizmasına güvendiğini söyledi. Bu doğrultuda sivrisineklerden korunmak için alınabilecek önlemlerden bazıları da renk tavsiyesi oluyor. Giydiğiniz Kıyafetlerde kırmızı, turuncu, siyah ve cam göbeği gibi renklerden kaçınarak sivrisineklerden uzak kalabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN