Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike! O tarihte Türkiye en büyük silahını kaybedecek: Eğer önlem almazsak…

Türkiye'yi bekleyen büyük tehlike! O tarihte Türkiye en büyük silahını kaybedecek: Eğer önlem almazsak…

Türkiye'nin en büyük silahı olarak görülüyordu… Dünya değişiyor Türkiye uyum sağlıyor. Böyle giderse tehlike kısa sürede kapıyı çalacak. O tarihten sonra kimse her şey değişecek. Herkes hazırlığını şimdiden yapsın

Dünyada değişen sistemler farklı alışkanlıkları beraberinde getirirken Türkiye'nin elinde bulundurduğu en güçlü silah da konumunu yavaş yavaş kaybediyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda Türkiye'de genç nüfus sayısı her geçen gün düşüyor.Türkiye şimdiye kadarki en düşük seviyede görülüyor.

Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ali Eryurt'un çarpıcı nüfus projeksiyonu, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili endişe verici bir tablo ortaya koyuyor. Projeksiyona göre, Türkiye en önemli silahı olarak gösterilen genç nüfusu kaybediyor. Rapora göre, Türkiye nüfusu 2100 yılında 50 milyonun altına düşebilir. Bu durum, Türkiye'nin sadece yaşlanmakla kalmayıp, aynı zamanda hızla küçüldüğü anlamına geliyor.

DOĞUM ORANLARI TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

10 Haber'de yer alan habere göre, Türkiye'de doğum oranları 2023 yılında 1,51 çocukla Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'üç çocuk' hedefinin başarısız olduğunu gösteriyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde doğum oranları 1,2 çocuğa kadar düşmüş durumda.

Genç nüfus oranı Türkiye tarihinin en düşük seviyesinde - Bloomberg HT

ÇALIŞAN NÜFUS AZALACAK, YAŞLI NÜFUS ARTACAK

Nüfus projeksiyonuna göre, 15 yaş altı nüfus 2100 yılında 4 milyona kadar düşecek. Çalışma çağındaki nüfus ise 2075'te 41 milyona, 2100'de ise 24 milyona gerileyecek. Buna karşılık, yaşlı nüfus hızla artarak 2100'de nüfusun neredeyse yarısını oluşturacak.

NÜFUS PİRAMİDİ TERSİNE DÖNECEK

Türkiye, 2100 yılında 1960-70'lerde sahip olduğu nüfus piramidinin tam tersine sahip olacak. En kalabalık grup yaşlılar olacak ve bu durum ekonomik ve sosyal sorunları beraberinde getirecek.

Türkiye'de genç nüfusun payındaki düşüş ivmesi devam ediyor - Bloomberg HT

UZMANLARDAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Prof. Dr. Eryurt, doğurganlığı artırmak için acil önlemler alınması gerektiğini vurguluyor. Kreş hizmetlerinin yaygınlaştırılması, annelik izninin uzatılması ve bebek ikramiyesi gibi teşvikler çözüm önerileri arasında yer alıyor.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR

Nüfus projeksiyonu, Türkiye'nin geleceği için alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. Eğer gerekli önlemler alınmazsa, Türkiye yaşlanan ve küçülen bir nüfusa sahip olacak. Bu durum, ekonomik büyümeyi yavaşlatacak, sosyal güvenlik sistemini zorlayacak ve ülkenin rekabet gücünü azaltacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN